Categories: Авто

Автомобілі з України очікують на нові правила реєстрації в Німеччині з жовтня

З жовтня в Німеччині набирають чинності нові вимоги щодо реєстрації українських автомобілів. Термін дії винятків для автотранспортних засобів, ввезених з України, закінчується. Тому власникам таких автомобілів доведеться отримувати німецькі номери.

Згідно з новими правовими нормами, українські біженці, чиї автомобілі перебувають у Німеччині більше року, повинні пройти процедуру перереєстрації, пише DW. Відповідні правила були встановлені федеральним урядом, а до 30 вересня ще залишаються в силі винятки, надані федеральними землями.

Процедура перереєстрації українських автомобілів прописана в новому каталозі, розробленому Міністерством транспорту Німеччини спільно з федеральними землями. Для реєстрації власники мають надати німецькій адміністрації документ, що посвідчує особу, з латинським написанням імені та прізвища, українське свідоцтво про допущення транспортного засобу до експлуатації та підтвердження страхування.

Слід зазначити, що документи у цифровому вигляді не приймаються. Після завершення процедури німецькі номери замінять українські. Також українські автомобілі підлягають реєстрації на митниці Німеччини. Біженці, які переселяються до країн ЄС, можуть отримати звільнення від мита на ввезення автомобіля, а також на інше особисте майно.

Міністерство транспорту Німеччини не надало інформації про кількість українських автомобілів, які наразі перебувають у країні і потребують реєстрації. Раніше українці повинні були подавати заявку на звільнення від перереєстрації автомобіля за місцем проживання в Німеччині, надаючи докази наявності страхування цивільної відповідальності та довідку про технічний стан автомобіля.

Перереєстрація українських автівок у ФРН: про що йдеться

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація про вимогу для українців у Німеччині. Вони мали з 1 квітня зробити перереєстрацію своїх автомобілів, якщо останні досі їздили на українських номерах. Всі ці дії можуть обійтися в максимальну суму приблизно до 1500 євро. Наразі у ФРН для українських біженців діє дозвіл на тимчасове користування власним авто без необхідності постійної реєстрації. Також звільняються біженці від транспортного податку на перший рік.

Але після вже раніше наданих додаткових 10 місяців відтермінування потрібно отримати спеціальний дозвіл на подальше користування автівкою. А це, як ми вже зазначили вище, коштує грошей: техогляд, митна декларація, отримання номерів німецького зразка тощо. Враховуючи, що біженцям важливий кожен євро, уряд декілька разів відтерміновував ці зобов’язання для наших водіїв у Німеччині. 

Романчук Микола

Recent Posts

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Українські вкладники можуть зіткнутися з істотним підвищенням податкового навантаження на депозити, якщо військовий збір буде…

3 хв. ago

У мережі помітили перші повістки у ТЦК від “Укрпошти”: як вони виглядають

У мережі помітили перші повістки від ТЦК, які були надіслані поштою. Стверджується, що їх бачили у…

7 хв. ago

Туристи зіпсували знаменитий термальний басейн, кидаючи в нього монетки “на удачу”

Знаменитий геотермальний басейн Єллоустонського національного парку в США під назвою "Морнінг Глорі" ("Morning Glory"), як…

16 хв. ago

Підкинули свинячі голови та облили фасад кров’ю: деталі нападу на біженців у Німеччині

У Німеччині, куди з початку повномасштабного вторгнення Росії також їдуть громадяни України, стався напад на…

20 хв. ago

Зачепило щось величезне: на каноїстів в озері Лох-несс напала невідома істота (фото)

Мисливці за Лохнеським чудовиськом знову загорілися надією після чергової загадкової зустрічі на знаменитому озері Лох-Несс. Батько і…

39 хв. ago

Зарплати чиновників ростуть попри війну: хто отримує найбільше

У проєкт бюджету України на 2025 році передбачено збільшення виплат для деяких державних органів. Найбільше отримають…

45 хв. ago