Categories: Авто

Коронавірус, м’яч і гамбургер: який вигляд має найдивніша колекція автомобілів у світі

68-річний мешканець автомобільний дизайнер Судхакар Каньябойна з міста Гайдарабад (Індія) створив музей автомобілів Sudha Cars Museum, який не лише може похвалитися унікальними та дуже незвичними засобами пересування, а й тим, що потрапив у Книгу рекордів Гіннеса, нове видання якої вийде у 2025-му.

“Досягнення рекорду з найбільшої кількості божевільних автомобілів у музеї — це хвилюючий і глибоко задовольняючий досвід”, — прокоментував рекордсмен новий титул.

У музеї Судхакара — 57 окремих транспортних засобів, кожен з яких демонструє безмежну креативність їхнього творця. В експозиції музею представлені автомобілі у формі найрізноманітніших предметів: від вінтажних комп’ютерів прямо з 1990-х років до взуття — кросівок і туфель на шпильці — до гамбургерів і навіть унітазів.

Професійний друкар за професією та випускник комерційного вишу, Каньябойна, хоч і не є дипломованим інженером, але працює над кожним проєктом від початку до кінця. Його майстерність і увага до деталей роблять кожен транспортний засіб яскравою, неповторною прикрасою.

Особливою любов’ю у відвідувачів користується автомобіль у вигляді лебедя.

“Його концепція, що виникла в Британії 1910 року, являє собою лебедя, який елегантно рухається по воді, прикрашеного драконами і ніжними золотими ліліями. Створення його було значною проблемою через його складний і детальний дизайн”, — розповів чоловік.

Автомобіль у вигляді лебедяФото: Sudha Cars Museum

Ще одним визначним експонатом є “Баскетбольний автомобіль”, який займає особливе місце в серці Судхакара. Це транспортний засіб, який являє собою великий м’яч для гри в баскетбол. Оскільки сам Судхакар є пристрасним гравцем, він не міг не втілити свою любов до спорту у вигляді авто. На цю модель у нього пішло багато часу і сил, оскільки кожна опуклість на сферичному корпусі була ретельно зроблена і зварена одна за одною.

“Моє натхнення для створення цих транспортних засобів походить із дитячих мрій про перетворення повсякденних речей на химерні автомобілі”, — каже індієць.

На виготовлення кожної машини йде до 12 місяців. Найскладніша частина цієї роботи — “підтримання високого рівня деталізації та точності в кожному проєкті”.

“Найбільше у своїй роботі я люблю увагу до деталей кожної машини. Я знаходжу величезну радість у ретельному опрацюванні та вдосконаленні кожного аспекту моїх проєктів, гарантуючи, що кожний транспортний засіб є унікальним і відповідає об’єкту, який ми намагаємося відтворити. Це вимагає терпіння, самовідданості та пильного ока, але задоволення від результату виправдовує все”, — пояснює майстер. У майбутньому Судхакар хотів би зібрати автомобіль у формі весільної сукні, доповненої величною фатою. Його ж кінцева мета — довести кількість незвичайних авто до 100.

Музей Sudha Cars Museum відкритий уже 24 роки і щодня приваблює від 1000 до 1500 відвідувачів. Школи по всій Індії відправляють студентів подивитися на дивовижні творіння, а туристи з усього світу можуть оцінити оригінальність місця і дизайни експонатів. Крім того, побачити ці авто на вулицях міста теж видається реальним.

“Музей автомобілів Sudha Cars проводить щорічні роуд-шоу в Хайдарабаді, залучаючи великі натовпи. Діти, зокрема, в захваті від того, що автомобілі у формі повсякденних предметів простують вулицями”, — хвалиться Каньябойна.

Незважаючи на періодичні труднощі та проблеми, пов’язані з кожним проєктом, ентузіазм Судхакара залишається незмінним.

“Я все ще почуваюся таким же схвильованим, як маленька дитина, коли працюю над новим автомобілем. Той самий ентузіазм усе ще рухає мною”, — запевняє творець авто.

Музей — не перший рекорд Судхакара. У 2005-му він побив світовий рекорд із найбільшого триколісного велосипеда у світі: висота транспортного засобу, створеного індійцем, становила 12,67 м. Діаметр колеса гігантського триколісного велосипеда був 5,18 м.

Коломієць Надія

Recent Posts

Брат Кейт Міддлтон встановив принизливий рекорд у коледжі

37-річний Джеймс Міддлтон, заводчик собак, бізнесмен і брат принцеси Уельської Кетрін, написав книжку спогадів "Знайомтеся,…

4 хв. ago

Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають

Ціни на електроенергію для мешканців Європи значно знизилися, про це розповів енергетичний експерт Олег Попенко.…

13 хв. ago

До Землі наближається астероїд, який стане другим Місяцем

До Землі наближається астероїд 2024 PT5, який потрапить в гравітаційну пастку нашої планети і тимчасово стане другим…

22 хв. ago

Трамп не балотуватиметься у 2028 році, якщо програє вибори у листопаді

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що не балотуватиметься на пост глави держави у…

30 хв. ago

По річці Сейм рухається повторне забруднення: що відомо

На річці Сейм повторне забруднення продовжує рухатися по руслу. Покращення фіксується тільки по пункту села Чумакове. Там прозорість води збільшилася,…

39 хв. ago

Винне суспільство: у Раді пояснили, коли приймуть закон про демобілізацію і строки служби

В Україні не розв'яжуть питання зі строками служби та можливістю демобілізації, поки будуть проблеми з мобілізацією та…

48 хв. ago