Categories: Авто

Українці масово скуповують авто через запровадження нового податку

В Україні різко зріс продаж транспортних засобів. Автосалони отримують більше замовлень та збільшили виторг через ажіотаж навколо нового податку. Йдеться про військовий збір у розмірі 15% від вартості авто при його першій реєстрації.

Нагадаємо, що мова йде про законопроєкт №11416 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану”. Його ініціював генеральний директор ВААІД Олег Назаренко.

Вказано, що уряд вніс документ на розгляд до Верховної Ради. І покупці масово відреагували – на авторинку спостерігається значне пожвавлення.

За даними генерального директора ВААІД Олега Назаренко, клієнти за пʼятницю і першу половину суботи викупили з автосалонів всі автомобілі – вони буквально “спустошені”. Пік реалізації авто спостерігався саме 19 липня. Причому українці купляли будь-які нові авто, що були в наявності. Ймовірно, що з метою заощадити свої гроші.

Українці вирішують купити автівки, про які давно мріяли, але не наважувалися. А можливість запровадження нового ще і великого податку стало каталізатором для прийняття рішення. Покупці намагаються уникнути сплати додаткових сум.

У ВААІД повідомили, що зафіксований ефект не буде довготривалим. Невдовзі продажі зупиняться і Кабмін замість наповнення бюджету зіткнеться з падінням.

Зазначено, що навіть 5% відрахувань у Пенсійний фонд, які клієнти сплачують зараз, будуть під питанням. Тому що податкове навантаження у 20% при купівлі авто – це надто велика сума, до якої дуже довго будуть звикати.

Поки мова йде лише про урядову пропозицію, спрямовану на зростання обсягу надходжень до державного бюджету. Проте не виключено, що проєкт ухвалять і закон швидко набуде чинності.

Раніше народний депутат Ярослав Железняк заявив, що у зв’язку з запровадженням 15% військового збору на купівлю вартість автівок нових може значно підскочити.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

21 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

23 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

24 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

34 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

36 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

38 хв. ago