Categories: Авто

Українці масово скуповують авто через запровадження нового податку

В Україні різко зріс продаж транспортних засобів. Автосалони отримують більше замовлень та збільшили виторг через ажіотаж навколо нового податку. Йдеться про військовий збір у розмірі 15% від вартості авто при його першій реєстрації.

Нагадаємо, що мова йде про законопроєкт №11416 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану”. Його ініціював генеральний директор ВААІД Олег Назаренко.

Вказано, що уряд вніс документ на розгляд до Верховної Ради. І покупці масово відреагували – на авторинку спостерігається значне пожвавлення.

За даними генерального директора ВААІД Олега Назаренко, клієнти за пʼятницю і першу половину суботи викупили з автосалонів всі автомобілі – вони буквально “спустошені”. Пік реалізації авто спостерігався саме 19 липня. Причому українці купляли будь-які нові авто, що були в наявності. Ймовірно, що з метою заощадити свої гроші.

Українці вирішують купити автівки, про які давно мріяли, але не наважувалися. А можливість запровадження нового ще і великого податку стало каталізатором для прийняття рішення. Покупці намагаються уникнути сплати додаткових сум.

У ВААІД повідомили, що зафіксований ефект не буде довготривалим. Невдовзі продажі зупиняться і Кабмін замість наповнення бюджету зіткнеться з падінням.

Зазначено, що навіть 5% відрахувань у Пенсійний фонд, які клієнти сплачують зараз, будуть під питанням. Тому що податкове навантаження у 20% при купівлі авто – це надто велика сума, до якої дуже довго будуть звикати.

Поки мова йде лише про урядову пропозицію, спрямовану на зростання обсягу надходжень до державного бюджету. Проте не виключено, що проєкт ухвалять і закон швидко набуде чинності.

Раніше народний депутат Ярослав Железняк заявив, що у зв’язку з запровадженням 15% військового збору на купівлю вартість автівок нових може значно підскочити.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago