Categories: Авто

Водіїв попередили: вікові обмеження можуть залишити вас без авто

Українські водії старшого віку можуть зіткнутися з новими правилами керування транспортними засобами.

У Верховній Раді розглядають законопроект №8082, який передбачає запровадження вікових обмежень для водіїв, спираючись на досвід Європейського Союзу.

Згідно з пропозицією, водії віком від 65 років повинні будуть проходити регулярні перевірки когнітивних функцій для підтвердження своєї здатності безпечно керувати автомобілем. Законопроект передбачає посилення вимог для водіїв у віці 70 та 75 років.

Автори ініціативи наголошують, що подібні заходи вже впроваджуються в країнах ЄС, де водії похилого віку проходять щорічні тести. Мета таких перевірок – забезпечити безпеку на дорогах та вчасно виявити можливі проблеми зі здоров’ям, які можуть вплинути на якість керування транспортним засобом.

Водійське посвідчення

У разі неспроможності пройти необхідні тести, водії можуть бути позбавлені права керувати автомобілем. Однак, варто зазначити, що остаточне рішення щодо конкретних обмежень ще не прийнято, оскільки депутати продовжують обговорення деталей законопроекту.

Експерти з безпеки дорожнього руху підкреслюють важливість регулярних медичних оглядів для водіїв усіх вікових категорій, але особливо для людей похилого віку, враховуючи природні зміни в організмі, які можуть вплинути на реакцію та увагу за кермом.

Водіям рекомендується слідкувати за новинами щодо можливих змін у законодавстві та бути готовими до нових вимог. Адже, як відомо, незнання закону не звільняє від відповідальності.

Коломієць Надія

Recent Posts

Оренда житла в Україні: названі найдорожчі та найдешевші регіони

Середня вартість оренди однокімнатної квартири в Україні у серпні 2024 року становила 6 962 гривень. Це на 0,7%…

10 хв. ago

Хлопець натрапив на рибу-“психопатку”, яка переслідуватиме його в кошмарах (відео)

Шукач пригод і завзятий рибалка Кем Вайлд досліджував мулисті мілини в регіоні Пілбара, великому, сухому…

13 хв. ago

Журналісти дізналися, коли з’явиться закон про демобілізацію

Найближчим часом в Україні не планується проводити демобілізацію військових, які служать від початку повномасштабного вторгнення.…

17 хв. ago

Удари по арсеналах Росії: у зоні досяжності українських дронів 42 склади, – експерт

У зоні досяжності засобів ураження Сил оборони України перебувають десятки російських складів із боєприпасами, зазначив військово-політичний оглядач Олександр…

26 хв. ago

“Реінкарнація” богині: в Індії народилася дівчинка з генетичною аномалією

У Бхаратпурі, у північному індійському штаті Раджастхан, народилася дівчинка з 14 пальцями на руках та…

37 хв. ago

У Києві знову значно погіршилося повітря: містянам рекомендують закрити вікна

Станом на вечір суботи, 21 вересня, у Києві спостерігається тимчасове погіршення стану повітря. Про це повідомили у міській…

45 хв. ago