Categories: Авто

ТОП-5 причин, через які зростає витрата палива

Вважається, що взимку автомобілі витрачають більше пального через низькі температури та складні умови. Проте, влітку споживання бензину також може зростати. Експерти назвали п’ять несподіваних причин цього явища.

Першою причиною є проблеми зі змащенням. Водії часто не звертають уваги на стан моторного мастила, яке впливає на роботу двигуна. Недостатня кількість або втрата властивостей мастила збільшує навантаження на мотор і підвищує витрату пального.

Друга причина – прохолода в салоні. Робота кондиціонера створює додаткове навантаження на двигун, що потребує більше пального. Провітрювання салону через відкриті вікна на великій швидкості також збільшує лобовий опір і витрату пального.

Третя причина – забруднення і знос паливної системи. Нагар і відкладення в системі знижують її продуктивність і можуть збільшити витрату пального до 30%. Влітку це особливо актуально через підвищення теплового навантаження.

Четверта причина – якість бензину. У літній період на АЗС часто з’являється сурогатна продукція, яка не тільки збільшує витрату пального, а й може спричинити технічні несправності автомобіля.

П’ята причина – стиль водіння. Влітку водії почуваються впевненіше на дорозі, що призводить до агресивного водіння з різкими прискореннями та гальмуваннями. Це також збільшує витрату пального.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

9 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

19 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

32 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

47 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

47 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

59 хв. ago