Categories: Авто

Як подорожчали найпопулярніші недорогі автомобілі в Україні за кілька років

За кілька років нові автомобілі в Україні драматично подорожчали. Недорогих машин це також стосується. Ми з’ясували, як сильно змінилися ціни на моделі та порівняли старі прайси з актуальними.

Авжеж, курс гривні обвалився, і це не могло не вплинути на ціни. Покупці відчули це у всіх групах товарів. Розповідаємо, що сталося із цінами на автомобілі в Україні. Сучасні цифри порівнюємо з 2021 роком – останнім оплотом доволі спокійних часів.

Skoda Octavia

Непотоплюваний улюбленець публіки на будь-якому європейському ринку. Україна – не виняток. 2021 року за машину просили близько 580 000 грн за базовий варіант. 2024-го ціна перевищила мільйон і злетіла до 1 060 000 грн.

Kia Sportage

Одна з найпопулярніших моделей в Україні у своєму сегменті. Покупців приваблює практичний та просторий салон, багате оснащення, яскравий дизайн та зарубіжний логотип, який у більшості випадків асоціюється з якістю. Але головне – ціна, яка кілька років тому була дуже привабливою – від 550 000 грн. Інфляція перетворила цю суму приблизно на 1 050 000 грн.

Renault Duster

Улюбленець у сегменті бюджетних автомобілів. 2021-го цей кросовер був справжньою зіркою з мінімальною ціною 360 000 грн. Вартість Renault Duster 2024 року в Україні стартує із 674 800 грн. У всякому разі, це, як і раніше, одна з найбільш доступних пропозицій.

Suzuki Jimny

Новий рамний позашляховик за 610 000 грн в Україні раніше здавався фантастикою. Інфляція все змінила – від 918 000 грн. І це досі не мільйон!

Nissan Juke

Друге покоління компактного японського кросовера стартувало в Україні з 510 000 грн у 2021 році. У 2024 році ціна Nissan Juke починається з 1 088 000 грн.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

40 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

42 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

44 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

45 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

48 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

49 хв. ago