Categories: Авто

Як подорожчали найпопулярніші недорогі автомобілі в Україні за кілька років

За кілька років нові автомобілі в Україні драматично подорожчали. Недорогих машин це також стосується. Ми з’ясували, як сильно змінилися ціни на моделі та порівняли старі прайси з актуальними.

Авжеж, курс гривні обвалився, і це не могло не вплинути на ціни. Покупці відчули це у всіх групах товарів. Розповідаємо, що сталося із цінами на автомобілі в Україні. Сучасні цифри порівнюємо з 2021 роком – останнім оплотом доволі спокійних часів.

Skoda Octavia

Непотоплюваний улюбленець публіки на будь-якому європейському ринку. Україна – не виняток. 2021 року за машину просили близько 580 000 грн за базовий варіант. 2024-го ціна перевищила мільйон і злетіла до 1 060 000 грн.

Kia Sportage

Одна з найпопулярніших моделей в Україні у своєму сегменті. Покупців приваблює практичний та просторий салон, багате оснащення, яскравий дизайн та зарубіжний логотип, який у більшості випадків асоціюється з якістю. Але головне – ціна, яка кілька років тому була дуже привабливою – від 550 000 грн. Інфляція перетворила цю суму приблизно на 1 050 000 грн.

Renault Duster

Улюбленець у сегменті бюджетних автомобілів. 2021-го цей кросовер був справжньою зіркою з мінімальною ціною 360 000 грн. Вартість Renault Duster 2024 року в Україні стартує із 674 800 грн. У всякому разі, це, як і раніше, одна з найбільш доступних пропозицій.

Suzuki Jimny

Новий рамний позашляховик за 610 000 грн в Україні раніше здавався фантастикою. Інфляція все змінила – від 918 000 грн. І це досі не мільйон!

Nissan Juke

Друге покоління компактного японського кросовера стартувало в Україні з 510 000 грн у 2021 році. У 2024 році ціна Nissan Juke починається з 1 088 000 грн.

Ольга Степанова

Recent Posts

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

1 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

8 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

18 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

19 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

24 хв. ago

Світло буде по 1,72 грн за кВт/год: кого переведуть на нові тарифи

В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…

36 хв. ago