Categories: Авто

Топ-5 найекономніших моделей авто 2024 року: скільки вони коштують в Україні

В епоху високих цін на пальне та загострення екологічних проблем економічність автомобіля стає одним з найважливіших критеріїв для багатьох покупців. Автовиробники докладають чималих зусиль, впроваджуючи інноваційні технології для зменшення споживання палива своїх моделей.

Чи то гібридні системи, чи новітні турбодизелі — конструктори застосовують різноманітні рішення для досягнення максимальної паливної ефективності. При цьому економічність більше не означає компроміс у динаміці та оснащенні.

BMW 330e (гібрид)

Витрати пального: 1,6 л/100 км у змішаному циклі

Плагін-гібрид BMW 330e очолює цей рейтинг завдяки реальній економії пального. Поєднання 2,0-літрового бензинового двигуна та електромотора забезпечує не лише чудову динаміку, а й низьке споживання бензину на рівні 1,6 л/100 км. Проте високотехнологічний гібрид баварської марки коштуватиме в Україні щонайменше 1,2 млн грн і більше для нових моделей.

Toyota Prius (гібрид)

Витрати пального: 3,1 л/100 км

Культовий гібрид Toyota Prius займає другу сходинку. Його комбінована витрата палива становить 3,1 л/100 км, що досягається завдяки злагодженій роботі бензинового двигуна та електромотора. За надійність та економічність Prius доведеться заплатити мінімум 900 тис. грн.

Hyundai IONIQ (гібрид)

Витрати пального: 3,4 л/100 км

Трійку лідерів замикає Hyundai IONIQ з ідентичною Toyota Prius гібридною системою. Його змішана витрата пального складає 3,4 л/100 км. Корейський гібрид може стати бюджетнішою альтернативою Prius з очікуваною ціною від 750 тис. грн.

Peugeot 208 1.5 BlueHDi (дизель)

Витрати пального: 3,6 л/100 км

У сегменті компактних хетчбеків варто звернути увагу на дизельний Peugeot 208 з показником 3,6 л/100 км у змішаному циклі. Завдяки економному 1,5-літровому турбодизелю він стане практичним вибором для багатьох українців, особливо з огляду на очікувану ціну близько 550 тис. грн.

Skoda Octavia 2.0 TDI (дизель)

Витрати пального: 4,1 л/100 км

Замикає п’ятірку лідерів дизельна версія популярної Skoda Octavia. Її 2,0-літровий турбодизель витрачає лише 4,1 л/100 км у поєднанні з практичністю універсала чи ліфтбека. Зважаючи на бренд та просторий салон, ціна моделі в Україні стартуватиме приблизно від 700 тис. грн.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Самарській області РФ підірвали залізничний міст

У Самарській області Росії стався вибух на залізничній колії. Як наслідок, є руйнування — рух поїздів зупинено.…

3 хв. ago

Навіщо в СРСР клеїли газети під шпалери: унікальний ретро-лайфхак

Ті, хто хоч раз міняв радянські шпалери на більш сучасні, знає: під ними можна виявити…

19 хв. ago

Відключення світла 29 вересня: чи будуть застосовуватися обмеження

Завтра, 29 вересня, заходи обмеження споживання не прогнозується. Світло буде. Про це повідомляє “Укренерго”. Водночас людей знову…

28 хв. ago

Стало відомо, яка їжа робить людей тупішими

Дослідження показують, що деякі види їжі можуть негативно впливати на когнітивні функції та загальне здоров'я…

40 хв. ago

Укргідрометцентр попередив про ймовірний снігопад

В Україні - останні теплі дні, коли погода ще нагадує літню. Уже найближчими годинами температура…

45 хв. ago

Срібло перевершить золото у зростанні ціни: експерт дав прогноз до кінця 2024 року

Найімовірніше, до кінця 2024 року ціни на срібло перебуватимуть у межах коридору $27-35 за унцію, прогнозує аналітик Олексій Козирєв.…

52 хв. ago