Categories: Авто

Найбільш безглузді та дивні правила дорожнього руху в світі: що може здивувати

У світі існують безліч правил дорожнього руху, які допомагають забезпечити безпеку на дорогах. Проте деякі з цих правил можуть здаватися дивними та незрозумілими для водіїв, пише Експерт.

Ось декілька найбільш безглуздих та дивних правил дорожнього руху з усього світу:

  1. Заборона використання чорних автомобілів у Туркменистані: У Туркменистані влада ввела заборону на реєстрацію та експлуатацію автомобілів чорного кольору, оголошуючи їх “незграбними”. Таке правило викликає подив у багатьох водіїв та стає причиною для різноманітних дискусій.
  2. Заборона використання клаксону після 21:00 во Франції: У Франції існує правило, яке забороняє використання клаксону після 21:00 в містах та 19:00 у сільській місцевості, якщо немає нагальної потреби. Це правило, хоч і спрямоване на зниження шуму в нічний час, може здатися дивним для водіїв з інших країн.
  3. Обов’язкове вимкнення двигуна на переїзді рівнями в Японії: У Японії водії зобов’язані вимикати двигун та зняти ключ з замка при очікуванні на залізничному переїзді. Це правило призначене для запобігання аваріям, проте для багатьох іноземців воно може здатися надто строгим.
  4. Заборона використання автопідйомників у неділю в Австрії: У Австрії водії зобов’язані утримуватися від використання автопідйомників у неділю, якщо це не є нагальною потребою. Це правило вважається дивним та незвичайним для багатьох водіїв, особливо для тих, хто працює на великих будівельних об’єктах.

Ці безліч правил дорожнього руху з усього світу можуть здатися дивними та незвичайними для водіїв із різних країн, проте вони відображають особливості культури та традицій кожної країни.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

1 годину ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

2 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

2 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

2 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

2 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

2 години ago