Categories: Авто

Нові та вживані авто в Україні можуть суттєво здорожчати: що очікує автомобілістів

Запропоновані Кабінетом Міністрів зміни до Податкового кодексу можуть призвести до здорожчання авто в Україні на 15%. Це випливає із положень урядового законопроєкту №11416, який уже внесли до Верховної Ради та направили на розгляд профільного комітету.

Проєкт закону передбачає введення військового збору при першій реєстрації в Україні. Він становитиме 15% від вартості машини. Як відомо, зараз власники платять лише збір до пенсійного фонду в розмірі 3-5% вартості авто.

Нововведення розповсюджуватиметься як на фізичних, так і на юридичних осіб. Виключення зроблено лише для випадків забезпечення автомобілями осіб із інвалідністю (згідно із законодавством).

Військовий збір розповсюджуватиметься не лише на нові авто, але й на вживані машини, які тільки ввезені в Україну і раніше не ставилися тут на облік, адже вони також проходитимуть першу реєстрацію. Проте при внутрішніх перепродажах авто з пробігом військовий збір платити не доведеться.

Звісно, варто ще дочекатися остаточної редакції законопроєкту. Нагадаємо, що він повинен пройти голосування у двох читаннях у Верховній Раді, а чинності набере лише після підписання президентом та офіційної публікації.

Ольга Степанова

Recent Posts

Забруднення Десни дісталося Київської області: чи є небезпека

Пляма забруднення, що рухається Десною, вже дійшла до Київської області. Станом на 15 вересня вона спостерігається між…

5 хв. ago

Неподалік Варшави зняли на відео гігантське торнадо: пошкоджено десятки будинків та автівок

У другій половині дня 14 вересня неподалік Варшави помітили гігантське торнадо, яке спричинило руйнування у низці…

10 хв. ago

Виплати отримають далеко не всі: у Раді анонсували нові умови для ВПО

У законодавстві щодо виплат внутрішньо переміщеним особам (ВПО) готують зміни. Михайло Цимбалюк, заступник голови комітету Верховної…

41 хв. ago

Німецька “подруга Путіна” запропонувала хитрий “мирний план”: чому він небезпечний для України

Лідерка німецької партії ССВ Сара Вагенкнехт запропонувала план, що передбачає припинення постачання зброї Україні в обмін на…

42 хв. ago

Сирський анонсував важливе нововведення для новобранців: що зміниться

В Україні планують збільшити термін базової загальновійськової підготовки для мобілізованих. Відповідний проєкт буде розпочато у жовтні-листопаді цього…

44 хв. ago

В Україні може зʼявитись мовна поліція: що це значить, як працюватиме

На сайті Кабінету Міністрів України з'явилась петиція про створення мовної поліції. Також в ній просять…

45 хв. ago