Categories: Авто

В Україні масово відключають перевізників від системи “Шлях” через дії водіїв

Укртрансбезпека повідомила про відключення 16 перевізників від системи “Шлях” через систематичні порушення правил перетину державного кордону військовозобов’язаними.

Про це йжеться у повідомленні прес-служби відомства.

Серед відключених – 13 фізичних осіб-підприємців та три компанії: “Авто-Глобал” з Одеси (зареєстрована у 2023 році), київська “Мерієнжел” (заснована у 2016 році) та “Макартранс” з Волинської області (також діє з 2016 року) .

За інформацією Державної прикордонної служби України, ці перевізники були причетні до організації нелегальної переправки чоловіків призовного віку через кордон під час дії воєнного стану. Водії їхніх транспортних засобів порушили встановлені правила, не повернувшись до України протягом 60 днів.

Укртрансбезпека також повідомляє, що на розгляд Комісії подано ще десятки випадків зловживань, пов’язаних із внесенням даних до системи “Шлях”. Кожен випадок буде ретельно перевірено перед ухваленням рішення.

Слід зазначити, що практика відключення перевізників від системи “Шлях” за сприяння нелегальному виїзду військовозобов’язаних за кордон розпочалася ще у жовтні минулого року. Тоді було відключено 27 перевізників. Надалі ця практика продовжилася: у березні 2024 року відключили 34 перевізники, у квітні – 24, у травні – 12, у червні – 6, а у серпні – 10 перевізників.

Романчук Микола

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

37 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

52 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

1 годину ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

2 години ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

2 години ago