Categories: Авто

Конфіскація прав у ухилянтів: інструкція як повернути посвідчення водія

В Україні ще 18 травня набув нового закону про мобілізацію. Після цього багато чого в житті громадян змінилося. І ось тепер багатьох чоловіків цікавить питання щодо відновлення свого посвідчення водія, якщо його забрали в результаті ухилення від мобілізації. Про це розповідає wheel.news.

Як відомо всім водіям, у разі порушення військового обліку громадянином ТЦК повідомляє про це поліція. Поліція має знайти та затримати порушника, щоб доставити його до ТЦК. Якщо цього не сталося, то військкомат надсилає йому листа з вимогою.

Якщо протягом 10 днів громадянин не прийшов до центру комплектування, військкомат може звернутися до суду, щоб обмежити права громадянина.

Суд розглядає справу та у разі погодження з вимогами військкомату, рішення передадуть до виконавчої служби, яка внесе зміни до баз даних. Під час чергової зупинки водія поліцією вони можуть перевірити дані громадянина у базі, де й буде вилучено документ.

У Міноборони повідомляють, що для того, щоб громадянину повернули його посвідчення водія, потрібно з’явитися в ТЦК для оновлення облікових даних.

У центрі комплектування громадянинові дадуть відповідний документ, який йому слід зарахувати до виконавчої служби для закриття справи та повернення прав.

Ольга Степанова

Recent Posts

Сьогодні в Україну увірветься різке похолодання зі зливами та вітром

Сьогодні, 29 вересня, на заході України різко зіпсується погода. Очікується суттєве похолодання та дощі, місцями…

8 хв. ago

Старий поплутав береги: Лавров з трибуни ООН почав погрожувати ядерною зброєю

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров, схоже, взагалі втратив береги. Під час свого виступу на Генеральній…

18 хв. ago

Росію масовано атакували дрони: багато вибухів та пожеж, з’явилися вражаючі відео

У ніч на 29 вересня в низці російських областей пролунали вибухи. На місцях сталися спалахи. Місцева…

29 хв. ago

Хусити намагались атакувати ракетою аеропорт Ізраїля у момент прибуття Нетаньяху

Єменські хусити запустили ракету класу "земля-земля" по аеропорту Тель-Авіва у той момент, коли до Ізраїлю повернувся премʼєр-міністр…

38 хв. ago

КНДР грозиться, що Європа на межі ядерної війни – Reuters

Північна Корея заявила, що військова допомога США Україні є «неймовірною помилкою» та грою з вогнем проти ядерної держави Росії.…

46 хв. ago

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

9 години ago