Categories: Авто

Конфіскація прав у ухилянтів: інструкція як повернути посвідчення водія

В Україні ще 18 травня набув нового закону про мобілізацію. Після цього багато чого в житті громадян змінилося. І ось тепер багатьох чоловіків цікавить питання щодо відновлення свого посвідчення водія, якщо його забрали в результаті ухилення від мобілізації. Про це розповідає wheel.news.

Як відомо всім водіям, у разі порушення військового обліку громадянином ТЦК повідомляє про це поліція. Поліція має знайти та затримати порушника, щоб доставити його до ТЦК. Якщо цього не сталося, то військкомат надсилає йому листа з вимогою.

Якщо протягом 10 днів громадянин не прийшов до центру комплектування, військкомат може звернутися до суду, щоб обмежити права громадянина.

Суд розглядає справу та у разі погодження з вимогами військкомату, рішення передадуть до виконавчої служби, яка внесе зміни до баз даних. Під час чергової зупинки водія поліцією вони можуть перевірити дані громадянина у базі, де й буде вилучено документ.

У Міноборони повідомляють, що для того, щоб громадянину повернули його посвідчення водія, потрібно з’явитися в ТЦК для оновлення облікових даних.

У центрі комплектування громадянинові дадуть відповідний документ, який йому слід зарахувати до виконавчої служби для закриття справи та повернення прав.

Ольга Степанова

Recent Posts

США і Туреччина готують багатомільярдну угоду в сфері оборони

Віце-президент Торгової палати США Близького Сходу, Центральної Азії та Туреччини Дженніфер Міель заявила, що між…

5 години ago

Часів Яр: ЗСУ контратакували та вибили росіян з частини міста

ЗСУ вибили російські війська з мікрорайону «Канал» під час контратаки під Часов Яром, пише видання…

5 години ago

В Кремлі прокоментували ордери на арешт Герасимова та Шойгу

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував видані Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордери на арешт Сергія…

5 години ago

Україна готова виконати вимоги Угорщини

Україна готова задовольнити вимоги Угорщини щодо нацменшин у рамках євроінтеграції. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр із…

6 години ago

Терміни для оновлення даних ТЦК продовжувати не будуть: що відомо

Військовозобов'язані українці під час мобілізації в Україні у нормальному темпі оновлюють військово-облікові дані. Найбільша кількість оновлень…

8 години ago

Матюкатися корисно: психологи розкрили несподівані переваги лайки

Зазвичай нецензурну лайку вважають недоречною та поганою звичкою, але це може бути корисним для психічного здоров'я. Хоча матюки…

8 години ago