Categories: Авто

Божевільна ціна: Lamborghini Veneno став найдорожчим спорткаром, проданим онлайн

Родстер Veneno був другим, що зійшов із заводу, і нещодавно його продали після дворічного простою в дилерському центрі в Дубаї, який спочатку запитував за нього 9,5 мільйона доларів

Через платформу онлайн-аукціонів днями було продано автомобіль Lamborghini Veneno. Вартість угоди склала 6 мільйонів доларів, що перетворює її на найдорожчу, що була коли-небудь заключена в Інтернеті з приводу продажу чи купівлі автомобілів. А Lamborghini Veneno, один з дев’яти суперкарів, – робить найдорожчою автівкою, будь-коли проданою через мережу.

Про угоду пише видання Motor 1. Відомо, що компанія Lamborghini випустила лише дев’ять родстерів Veneno. Це, по суті, – поліпшені версії основних моделей. Цей родстер Veneno був другим, що зійшов із заводу, і нещодавно його продали після дворічного простою в дилерському центрі в Дубаї, який спочатку запитував за нього 9,5 мільйона доларів.

Дилерський центр SBX Cars, який здійснив продаж, заявив, що 6 млн доларів – це найвища ціна, за яку автомобіль було продано через Інтернет. Він побив попередній рекорд, встановлений Ferrari LaFerrari Aperta 2017 року, проданим за 5,36 мільйона доларів у 2022 році. Цей Veneno, випущений 2015 року, належав члену королівської сім’ї Саудівської Аравії і проїхав лише 1700 км.

Автівку оснащено безнаддувним 6,5-літровим двигуном V-12, що розвиває 740 кінських сил і 509 Нм крутного моменту. Veneno розганяється до 62 миль на годину за 2,9 секунди і досягає максимальної швидкості 350 кілометрів на годину.

Зовнішній вигляд цього Veneno робить його схожим на гоночний автомобіль, хоча він дозволений для використання на дорогах загального користування. Його матово-чорний кузов із відкритим вуглецевим волокном прикрашений лимонно-зеленими смугами та акцентами, а також великим крилом. Інтер’єр також виділяється: лимонно-зелена шкіра вкриває сидіння, рульове колесо, приладову панель і центральну консоль.

Цей вражаючий результат продажу підтверджує, що навіть у світі онлайн-аукціонів суперкари продовжують привертати увагу і досягати рекордних цін.

Ольга Степанова

Recent Posts

Іран пригрозив Ізраїлю “війною на знищення” у разі нападу на Ліван

Якщо Ізраїль здійснить атаку на Ліван, то "почнеться війна на знищення". Про це заявило Представництво Ірану в…

1 годину ago

Росія готується до прямого зіткнення з НАТО – ЗМІ

Російські еліти почали готуватися до війни з НАТО. На початку вторгнення РФ в Україну вони…

1 годину ago

Експерти з дослідження зброї надали РБ ООН докази використання росіянами ракет Північної Кореї для обстрілів України

Джон Лефф, операційний директор дослідницької організації Conflict Armament Research, яка відстежує зброю, показав в ООН,…

1 годину ago

Російські окупанти просунулися на Донеччині, втрачено лінію зіткнення – DeepState

Аналітики українського OSINT-проєкту DeepState заявили, що російські війська мали успіхи на Донеччині. На 29 червня ворог…

2 години ago

Визнали катастрофою: у демократів паніка через те, що Байден програв дебати з Трампом

Після дебатів президента США Джо Байдена і колишнього президента Дональда Трампа, який знову хоче обійняти…

2 години ago

Мобілізація замість інституту: кого із студентів можуть покликати вже з 1 липня

Ухвалений 18 травня 2024 року новий закон про мобілізацію вніс низку змін у процес призову.…

11 години ago