Categories: Авто

Новий головний біль для водіїв: якщо не знайдуть цього у авто – витрясуть гаманець

З останніми змінами у вимогах до транспортних засобів в Україні, багато водіїв можуть опинитися під серйозною загрозою отримання адміністративних штрафів.

Згідно з новими правилами, патрульна поліція буде звертати увагу не лише на поведінку водіїв за кермом, але і на технічний стан їх автомобілів, зокрема на наявність аптечки, вогнегасника та знака аварійної зупинки.

Штраф водії, скріншот: YouTube

Як показує практика, багато автомобілістів навіть не підозрюють, що можуть отримати штрафи за відсутність цих елементів. Якщо у водія не виявиться хоча б одного з необхідних атрибутів, його можуть оштрафувати відповідно до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) за порушення пункту 31.4.7 Правил дорожнього руху.

На перший погляд, ці штрафи можуть здатися незначними, але наслідки можуть бути серйозними. Водії, які не знають про ці вимоги, можуть не лише сплатити штраф, але і ризикують отримати попередження чи навіть втратити права на керування транспортом. Це стає особливо тривожним для тих, хто вже мав подібні порушення в минулому.

Юристи зазначають, що такі штрафи можуть бути незаконними, оскільки стаття 121 КУпАП не містить конкретних вказівок щодо наявності аптечки, вогнегасника або знака аварійної зупинки. На думку експертів, у разі зупинки водія, якого не виявили ці предмети, він повинен отримати лише попередження в рамках статті 125 КУпАП. Проте багато водіїв, не знаючи про це, оплачують штрафи, сподіваючись уникнути проблем.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

В ТЦК назвали умову, за якої ті, хто має відстрочку, не будуть служити

Ті військовозобов'язані, які мають право на відстрочку, повинні надати всі необхідні для цього документи. У…

8 хв. ago

США категорично відмовилися збивати ракети РФ: яка причина

Представники адміністрації Джо Байдена розповіли, чому США та Велика Британія допомагали збивати іранські ракети над…

20 хв. ago

ДБР та кіберполіція затримали на Черкащині прокурора-педофіла

Слідчі ДБР спільно з Кіберполіцією затримали прокурора, якого звинувачують одразу за декількома тяжкими статтями Кримінального…

28 хв. ago

Ледь не забетонувався: перехожі врятували повністю покритого цементом кота (фото)

Цей випадок стався в понеділок, 14 жовтня, у районі Зеехельденбурт в Амстердамі, Нідерланди. По дорозі…

40 хв. ago

По 2700 грн – це норма: в Україні переписали пенсії

В Україні станом на 1 жовтня відзначається 10,34 мільйонів пенсіонерів. 25% українських пенсіонерів одержують близько 2760 грн…

49 хв. ago

Причина не в урагані. Чому Байден насправді не поїхав на “Рамштайн”

Минулого тижня сумною новиною для українців стало скасування засідання групи "Рамштайн", на якому мали бути…

56 хв. ago