Categories: Авто

Водії, готуйтеся: поліція почне перевіряти за кермом по-новому – що змінилося

Як стало відомо, Кабмін вніс зміни до процедури перевірки водіїв на перебування за кермом у стані наркотичного чи алкогольного сп’яніння. Про це повідомляється у Телеграм-каналі.

Представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук, повідомляє: “Внесено зміни до Порядку спрямування водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, або знаходження під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, та проведення такого огляду “, – зазначив він.

За словами Мельничука, передбачено, що огляд водія транспортного засобу у закладі охорони здоров’я проводиться у будь-який час доби із застосуванням спеціальних технічних засобів (законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що відповідають вимогам законодавства про метрологію та метрологічну діяльність), тестів на утримання наркотичного засобу чи психотропної речовини у організм особистості.

“За позитивного результату тесту обов’язково підтвердження наявності наркотичного засобу або психотропної речовини лабораторним дослідженням”, – додав він.

Варто зазначити ще в січні минулого року в Україні внесли деякі зміни до цієї ж процедури.

“Серед іншого передбачено, що огляд на місці зупинки транспортного засобу здійснюється із застосуванням технічних засобів відеозапису, а у разі неможливості застосування таких засобів огляд проводиться у присутності двох свідків”, – розповідав тоді Мельничук.

Матеріали відеозапису обов’язково підключаються до протоколу про адміністративне правопорушення.

В Україні на тверезих водіїв можуть складати протокол за керування у стані алкогольного сп’яніння. Як з’ясувалося, деякі напої можуть збільшувати рівень алкоголю у крові.

Так, встановлено гранично допустимий рівень алкоголю у крові 0,2 проміле. Більше зміст може бути викликано вживанням певних продуктів, таких як кефір, йогурт, кумис чи квас.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кенію охопили масові антиурядові протести: є загиблі, серед постраждалих сестра Обами

Столицю Кенії Найробі охопили масові протести через прийняття керівництвом країни законопроєкту про підвищення податків. Сотні протестувальників пішли…

5 хв. ago

Великі зашквари Тищенка: подробиці гучних скандалів, в які вляпався одіозний нардеп

Одіозний Тищенко – знову в центрі уваги, а цього разу ще й за ґрати може…

9 хв. ago

Штраф від ТЦК можна скасувати: важлива інструкція, як це зробити

Починаючи з 17 липня, військовозобов’язані, які не оновили свої персональні дані, можуть отримати повістки від представників ТЦК…

4 години ago

Микола Тищенко з’явився на засідання суду в брендових речах на суму близько 100 тисяч гривень

Народний депутат України Микола Тищенко, який дням став фігурантом скандалу з побиттям військовослужбовця у місті…

4 години ago

У Кенії відбувся штурм парламенту: поліція відкрила по активістах вогонь, є загиблі

У столиці Кенії Найробі мітингувальники намагалися штурмувати парламент, поліція відкрила по них вогонь. Щонайменше пʼятеро…

4 години ago

Графіки відключення світла 26 червня: Укренерго попередило про посилені обмеження

У середу, 26 червня, обмеження в електропостачанні триватимуть впродовж всієї доби. Обленерго будуть застосовувати графіки…

4 години ago