Categories: Авто

Чому не можна мити машину влітку: важливий нюанс із температурою

Влітку, як і в будь-яку пору року, власникам автомобілів доводиться регулярно мити свої транспортні засоби після того, як вони забруднюються і набувають “неохайного” вигляду. Про те, як правильно мити машину в спеку, – розповімо в матеріалі.

Чому не можна мити машину на сонці – краще не ризикуйте

Якщо ваш автомобіль брудний, і його потрібно помити, але при цьому надворі спека, то потрібно враховувати відразу кілька важливих чинників. Річ у тім, що за надто високої температури повітря під час миття може серйозно постраждати покриття вашої машини. Через перепад температури ви ризикуєте отримати проблеми з фарбою, яка може навіть почати тріскатися.

Відповідь на питання, чи можна мити машину в 30 градусів і вище, полягає ще й в елементарній економії коштів. Під впливом сонячних променів будь-який мийний засіб буде моментально висихати. Те саме можна сказати і про воду, яка інтенсивно випаровується з поверхні гарячого корпусу машини. У підсумку ви можете отримати безліч плям або розводів на поверхні, а не чистий автомобіль.

Крім того, щоб зрозуміти, що буде, якщо машина стоїть під сонцем під час її миття, важливо враховувати і фактор вашого здоров’я. Під час процесу ви можете отримати сонячний або тепловий удар, а також опіки.

Як мити машину в спеку – головні правила

Влітку вашого “залізного коня” варто мити хоча б раз на тиждень. При цьому бажано це робити зранку або вже ввечері, коли на вулиці не так спекотно, як удень. Також можна використовувати бокси або мийки, куди не потрапляє пряме сонячне світло.

Пам’ятайте, що машина має встигнути охолонути до початку її миття. Вам важливо запам’ятати головні правила для очищення автомобіля:

  • Не можна мити машину за допомогою крижаної води, адже можуть постраждати скло і фарба.
  • Піну потрібно наносити на кузов автомобіля виключно безконтактно.
  • Машину треба мити по частинах, при чому, це стосується і пунктів самообслуговування, і домашнього варіанту.
  • Мийні засоби потрібно використовувати по мінімуму, тобто робити неконцентрований розчин. Річ у тім, що після висихання такий розчин залишить набагато менше слідів і розводів, які пізніше доведеться витирати губкою.

Тепер, коли ви знаєте, чи можна мити машину в спеку, користуйтеся вище перерахованими порадами, щоб не завдати шкоди автомобілю і не витратити зайві гроші.

Ольга Степанова

Recent Posts

У РФ ініціювали кримінальну справу проти Моргенштерна

Прокуратура Москви направила матеріали до Слідчого комітету РФ для порушення справи стосовно Алішера Моргенштерна, якого…

25 хв. ago

Чергова теорія змови: Кейт Міддлтон звинуватили в симуляції раку

Після нещодавнього повернення у світ принцеси Уельської на Trooping the Colour у соціальних мережах поширилася нова "теорія…

38 хв. ago

Прогноз магнітних штормів на три дні: чого очікувати від сонячної активності 24–26 червня

Ми підготували для вас прогноз магнітних бурь на наступні три дні, що базується на даних, які надає Центр…

44 хв. ago

Чи можуть забрати мандат у Тищенка: у “Слузі народу” зробили заяву

Після того, як охорона Миколи Тищенка напала на колишнього добровольця та бійця спеціального підрозділу Kraken Дмитра…

1 годину ago

Українцям загрожує штраф до 59 тис. грн: які дані потрібно оновити, щоб уникнути покарання

Керівники підприємств повинні щорічно оновлювати дані про свої транспортні засоби у територіальних центрах комплектування, інакше їм загрожують штрафи від…

1 годину ago

“Вже не по кишені”: Дональд Трамп поскаржився, що не може собі дозволити улюблений сніданок

Колишній президент США та кандидат на майбутніх виборах глави держави Дональд Трамп поскаржився на занадто високі ціни…

1 годину ago