Categories: Авто

Українських водіїв попередили про важливі зміни в ПДР з 1 листопада, — Нацполіція

У Нацполіції попередили, що із листопада буде діяти ПДР зимового періоду. Пояснили, що це завжди період підвищеної небезпеки для всіх учасників дорожнього руху. Відтак на тих ділянках доріг, де було дозволено підвищення обмеження швидкості до 80 км/год, дорожні знаки будуть змінені на обмеження швидкості до 50 км/год. Про це в прямому ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Він нагадав, що пункт Правил дорожнього руху 12.8 існує вже давно й можливість встановлення іншого швидкісного режиму на літній період там передбачена. У деяких містах України, зокрема Києві та Дніпрі, на тих ділянках дорожнього руху, де це дозволяють і дорожні обставини, і безпека дорожнього руху, встановлювались знаки вищого обмеження швидкості. Тобто 80 км/год на літній період.

“Цей період зараз закінчується і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості — 50 км/год. Таким чином, правила фактично не змінюються, а наступає зимовий період, який не передбачає інші обмеження швидкості руху”, — зауважив Білошицький.

Він нагадав, що швидкісний режим на дорогах фіксують понад 300 камер. Також приблизно 200 приладів TruCAM, які дають змогу фіксувати перевищення швидкості в ручному режимі, використовують патрульні поліцейські. За його словами, за рік поліцейські притягують до відповідальності мільйони порушників, але все ж перевищення швидкості лишається актуальною проблемою.

На думку Білошицького результату можна досягти не тільки контролем, а й змінами до законодавства. Треба, наприклад, ввести систему штрафних балів за численні порушення.

“Є порушники, які протягом року по 25 разів вдаються до порушень, мають численні штрафи. Тож в такому випадку має діяти більш суворе покарання за систематичність цих порушень. Ці законопроєкти подані та наразі перебувають на розгляді”, — повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України.

Романчук Микола

Recent Posts

Уже немодно: зіркова стилістка назвала джинси, які стали антитрендами у 2024 році

Комфорт і стильний баланс — основа сучасної моди, і в 2024 році деякі тренди джинсів…

2 хв. ago

Рейтинг летить в прірву: скільки українців зараз довіряють Зеленському

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів опитування щодо того, яким політикам,…

15 хв. ago

Вижити не можливо: майже половина українців отримує пенсію менше ніж 100 доларів

В Україні станом на 1 жовтня нараховується 10,34 мільйона пенсіонерів. 43% літніх людей в Україні…

22 хв. ago

Новий рекорд: названо найшвидший “‎бюджетний”‎ серійний автомобіль

Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості для сучасних серійних авто дешевше 1 млн доларів, ставши…

34 хв. ago

Мобілізація чоловіків 50+: два винятки, коли призов неминучий

В Україні оновлено умови мобілізації для чоловіків віком від 50 років. Ця категорія громадян зазвичай…

38 хв. ago

Важкохвора Кейт Міддлтон зробила емоційну заяву (фото)

Кейт Міддлтон поділилася емоційною заявою. Своє звернення принцеса Уельська залишила в Instagram. Напередодні дружина принца Вільяма написала…

47 хв. ago