Categories: Авто

Найкращі вживані авто: експерти назвали найнадійніші бренди

Вживане авто може бути чудовим варіантом, якщо ви хочете вигідно купити хорошу машину. Не секрет, що стан машини багато в чому залежить від того, як з нею поводився попередній власник, а також від її марки.

Consumer Reports оцінив 26 автомобільних брендів за надійністю їхніх 5-10-річних моделей.

Lexus і Toyota очолюють рейтинг з великим відривом від Mazda, яка посідає третє місце. Усі три марки протягом багатьох років мають стабільний середній або найкращий рейтинг надійності. Acura і Honda замикають п’ятірку найкращих брендів. При цьому Tesla, Dodge і Chrysler посідають 24, 25 і 26 місця відповідно.

“Такі бренди, як Lexus і Toyota, вирізняються консервативним дизайном, поступово покращуючи весь модельний ряд, а не впроваджуючи безліч абсолютно нових систем”, – каже Стівен Елек, старший аналітик Consumer Reports. “Наші дані незмінно показують, що автомобілі цих марок надійні як нові, так і старі”.

За його словами, в інших брендів надійність у модельних рядах набагато нижча. Наприклад, тільки Chevrolet Equinox 2018 і 2019 років випуску має надійність вищу за середню за шість років існування цього покоління, а все покоління Chevrolet Silverado 2014-2019 років випуску має надійність нижчу за середню.

Також важливо пам’ятати, що надійність окремих моделей може відрізнятися від середнього показника за брендом, а у випадку з уживаними авто кожна машина унікальна, зі своєю історією використання та обслуговування.

Mercedes-Benz посідає 29-ту позицію в списку нових авто, при цьому всі його моделі, за прогнозами, мають надійність нижчу за середню. Великий вплив на це справив шквал оновлених моделей, повністю нові електромобілі та інформаційно-розважальна система MBUX. Але Mercedes посідає 10-ту позицію серед уживаних авто, що робить його найрейтинговішим європейським брендом класу люкс.

Романчук Микола

Recent Posts

Чиновники йдуть воювати: у Бєлгородській області великі кадрові проблеми, — губернатор

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив про дефіцит кадрів у регіоні через те, що чиновників масово призивають…

4 хв. ago

Китай лютує: як Росія та КНДР зуміли вибісити Пекін

Китайське керівництво негативно реагує на посилення відносин між Північною Кореєю та Російською Федерацією, розповів в…

12 хв. ago

Ілон Маск зганьбився: навіть смішно, звідки він черпав свої геніальні знахідки

Алекс Пройас, режисер науково-фантастичного фільму "Я, робот", звинуватив мільярдера Ілона Маска і Tesla в копіюванні…

21 хв. ago

Через п’яних туристів у всіх барах Праги ввели драконівські заборони

Міська влада Праги в понеділок, 14 жовтня, заборонила нічні походи по пабах, організовані туристичними агенціями, оскільки…

32 хв. ago

Відпочивають в елітних готелях. Польський міністр обурений поведінкою хлопців з України

Поляків обурює поведінка деяких українських біженців у Польщі. Про це заявив очільник Міністерства оборони Польщі…

40 хв. ago

Продав освітлення для парків Троєщини фірмі дружини: у Києві підприємець вигадав схему заробітку

Вартість автономних систем вуличного освітлення на сонячних батареях була штучно збільшена на суму понад 630…

47 хв. ago