Categories: Авто

Його часто не беруть до уваги: цей колір авто назвали найпрактичнішим

У світі автомобілів вибір кольору – це не лише питання естетики, а й практичності. Колір автомобіля може впливати на безліч факторів: від температури в салоні до видимості на дорозі і навіть вартості перепродажу.

Багато водіїв задаються питанням, який колір найбільш практичний і універсальний. Автоексперти дійшли до цього однозначної думки.

Білий колір — король практичності

Білий колір часто називають найпрактичнішим вибором для автомобіля, і на це є вагомі причини. Одна з них – температурний комфорт.

Як показав експеримент, температура на поверхні білого автомобіля досягала на сонці 39°C, тоді як на чорному — 59°C. Ця різниця у 20 ° C істотно впливає на комфорт водія та пасажирів. Білий колір відбиває сонячне проміння, що допомагає зберігати прохолоду в салоні та знижує навантаження на систему кондиціювання.

Білі автомобілі краще помітні за різних погодних умов, що підвищує безпеку руху. Також, всупереч поширеній думці, на білому кольорі менш помітні дрібні подряпини та сколи.

Міфи про білий колір

Існує думка, що білий колір непрактичний через те, що на ньому нібито краще видно бруд. Однак, це не зовсім так. Насправді бруд однаково помітний на автомобілях будь-якого кольору, просто на білому він менш контрастний.

Інші практичні кольори

Крім білого, до практичних кольорів можна віднести:

  • світло-сріблястий;
  • світло блакитний;
  • світло зелений.

Ці кольори також мають хороші відбивні властивості та менш схильні до нагрівання на сонці. Як ми бачимо, білий та світлі відтінки пропонують оптимальне поєднання комфорту, безпеки та легкості у догляді.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

2 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

5 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

22 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

29 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

34 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

39 хв. ago