Categories: Авто

Авто може стати пекельною пасткою: у спеку салон нагрівається до 70 градусів лише за годину

Літня спека є небезпечною не тільки для людей на вулиці, але і для тих, хто залишає свої автомобілі під палючим сонцем. Температура всередині машини може піднятися до небезпечних 75 градусів Цельсія.

Такий випадок зафіксовано у Дніпрі – температура всередині припаркованого на сонці автомобіля перевалила за 70 градусів, повідомляють місцеві пабліки.

Авто під прямими сонячними променями. Фото: скрін youtube

За даними кліматологів США, температура в салоні автомобіля може піднятися до 70 градусів вже за годину перебування під прямими сонячними променями. Така температура є смертельно небезпечною для будь-якої живої істоти. Навіть короткий час у таких умовах може призвести до теплового удару або гірших наслідків.

Особливо небезпечним є залишення дітей та домашніх тварин у автомобілі. Дослідження показують, що при температурі 47 градусів Цельсія за годину в салоні можуть початися незворотні наслідки для здоров’я. Якщо автомобіль знаходиться в тіні, температура буде трохи нижчою, але все одно небезпечною – близько 38 градусів.

У США щотижня від перегріву в автомобілях помирають двоє-троє дітей. Це страшні цифри, які змушують задуматися про важливість безпеки. Навіть короткий час в замкненому автомобілі може призвести до трагічних наслідків.

Дослідження кліматологів з Арізони показують, що різні частини автомобіля нагріваються по-різному. За годину перебування на сонці приладова панель може нагрітися до 70 градусів, рульове колесо до 53 градусів, а крісла до 50 градусів. Навіть якщо автомобіль стоїть у тіні, ці показники залишаються досить високими.

Перегрів автомобіля. Фото з відкритих джерел

Цікавим фактом є те, що колір автомобіля також впливає на ступінь його нагріву. Дослідження показують, що білі машини нагріваються до 46 градусів, сріблясті – до 56 градусів, коричнево-золотисті – до 59 градусів, сині – до 61 градуса, а чорні – до 75 градусів.

Щоб уникнути небезпечних ситуацій, завжди забирайте з автомобіля дітей і тварин, навіть якщо залишаєте машину на короткий час. Якщо є можливість, паркуйтеся в тіні або використовуйте захисні екрани на вікна. Пам’ятайте, що сонце переміщається по небу, і автомобіль, залишений у тіні, може опинитися під прямим сонячними променями.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

11 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

27 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

36 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

49 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

59 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago