Categories: Авто

Новий головний біль Ілона Маска: нерозпродані електромобілі Tesla видно з космосу

Минулого кварталу компанія Ілона Маска випустила 433 371 електромобіль Tesla, проте їх продали лише 386,8 тис. штук. На виробничих площах залишилося приблизно 47 тис. машин –  більш як удвічі більше, ніж рік тому. Це найбільший дисбаланс в історії Tesla. Про це пише First Post.

Кількість непроданих автомобілів постійно зростає, і це особливо помітно в Остіні, що в американському штаті Техас. І така прикра для компанії ситуація склалася саме в той час, коли акціонери мають схвалити 56 мільярдів доларів як винагороду за ефективність роботи Tesla.

Видання під назвою Sherwood News використало супутникові зображення, щоб проаналізувати ситуацію, порівнявши стоянки непроданих автомобілів у жовтні 2023 року з тими, що були в березні 2024 року. Виявилося, що стоянки у березні були фактично забиті.

У звіт про прибутки компанії Tesla за 1 квартал 2024 року зазначено, що компанія виробляє набагато більше автомобілів, ніж продає, при цьому поставки впали на 8,5%  порівняно з минулим роком, а вироблено майже на 47 тис. автомобілів більше, ніж продано. Це стало першим падінням продажів Tesla після припинення виробництва в 2020 році через пандемію коронавірусу.

Як пише видання, проблема виникла через низку факторів, серед яких –  зниження попиту на повністю електричні транспортні засоби та конкуренція, що посилюється, з боку інших компаній-  виробників електромобілів.

Інвестори побоюються, що основний етап кризи ще попереду, тоді як генеральний директор компанії Ілон Маск упевнений: становище Tesla може змінитись завдяки новим проєктам, які реалізуватиме компанія. 

Ольга Степанова

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

7 хв. ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

9 хв. ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

11 хв. ago

Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли". Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав…

17 хв. ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

24 хв. ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

28 хв. ago