Categories: Авто

Євросоюз запровадить мита на імпорт китайських електромобілів до 38%

Європейська комісія з 4 липня запровадить мита на імпорт китайських електромобілів у розмірі до 38,1%, що значно перевищує рівень мита, який передбачався. Про це повідомило видання Politico.

Запровадження мит відбувається після багатомісячного розслідування державної допомоги китайським виробникам електромобілів. Воно створює безпосередню перспективу повномасштабної торговельної війни між ЄС та Китаєм після того, як Пекін розпочав розслідування щодо європейських виробників алкогольних напоїв і погрожував відплатою фермерам і літакобудівним компаніям з Євросоюзу.

«Коли наші партнери порушують правила, ми будемо відстоювати свої права», – заявив єврокомісар з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс у письмовій заяві, яку він надав журналістам. 

Китайська торгова палата в ЄС висловила свій «шок, глибоке розчарування і глибоке незадоволення цим протекціоністським заходом» та засудила антисубсидійне розслідування як «полювання на відьом». Вона додала, що мита стануть «серйозним ринковим бар’єром».

Як зазначає Politico, після того, як відчайдушна спроба Німеччини утримати мита на якомога нижчому рівні провалилася, Берлін, схоже, програв боротьбу з Парижем. Франція наполягала на високих митах і стояла за тим, щоб переконати Єврокомісію розпочати розслідування минулої осені. Моделі, вироблені компанією BYD, очікує мито у 17,4%, Geely – 20%, а SAIC – 38,1%. 

Видання повідомляє, що всіх виробників комісія перевірила на початку цього року, хоча вони не надали стільки інформації, скільки Брюссель сподівався отримати. Інші виробники, які не надали жодної інформації, також зіткнуться з найвищим митом у 38,1%. Ті ж, хто пішов на співпрацю, заплатять 21%. 

За словами Домбровскіса, мита базуються «на чітких доказах нашого масштабного розслідування».

«І вводяться в повній відповідності до правил Світової організації торгівлі. Тепер ми будемо взаємодіяти з китайською владою та всіма сторонами з метою завершення цього розслідування», – пояснив він.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

13 хв. ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

15 хв. ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

16 хв. ago

Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли". Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав…

22 хв. ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

29 хв. ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

33 хв. ago