Categories: Авто

Як українців дурять на заправці: ТОП-4 найпоширеніші способи

Такі махінації на заправках є дуже популярними

Оскільки ціни на пальне зростають щодня, українським водіям потрібно бути набагато економнішими. Так, деякі з них заливають повний бак, не рахуючи гроші, та ще й залишають чайові працівнику АЗС. А інші рахують кожну копійку, адже мати авто сьогодні — не лише засіб пересування, але й дороге задоволення, пише mmr.net.ua.

А на заправках дуже часто обманюють, не доливаючи бензин і вдаючись до інших махінацій у надії, що клієнт не помітить. Розповідаємо, які схеми є найпопулярнішими.

Недолив

Цей банальний спосіб шахрайства відомий уже кілька десятків років, та і зараз він зустрічається. Найзручніші для махінацій з паливом старі заправні колонки — у них нема електронних паливороздавачів. Так обдурити найлегше, адже вирахувати, скільки дійсно потрапило у бак, складно.

Занадто низька ціна

Є АЗС, які грішать неякісним або розбавленим бензином. У таких ціна відрізняється на кілька гривень — навіть до 5. Це вже повинне насторожити, адже АЗС закуповують пальне по більш-менш однакових цінах. Не соромтесь, і просіть показати документи. Якщо в АЗС є паспорт якості пального, опломбування, то пальне справжнє, не “бодяга”.

Нема решти

Ще одна поширена схема на АЗС — нема решти. Коли водій оплатив, скажімо, 20 л бензину, касир на заправці оголошує, що решти немає і пропонує долити бензину до якоїсь круглої суми. Проте наливають, частіше за все, рівно стільки, скільки попросили. А гроші, які заокруглили, просто залишаються у кишені гаманця.

Старі заправки

Є заправки, на яких колонки мають не електронне табло, а стрілкові показники або механічні лічильники, як у таксометрі. Так обманути — простіше простого. Заправник просто опускає руків’я у той момент, коли стрілка тільки підійшла до потрібної позначки. Так можна обманути клієнта на літр і навіть більше.

Лисенко Катерина

Recent Posts

На Землі вирує магнітна буря: що не можна робити 6 жовтня 2024 року

Учора, 5 жовтня, через спалах на Сонці розпочалася потужна дводенна магнітна буря, яка досягла жовтого…

2 хв. ago

ЦАХАЛ розпочав нову наземну операцію у Секторі Газа і оточив місто Джабалія

Армія оборони Ізраїлю заявила в неділю, що в рамках нової наземної операції оточила місто Джабалія на півночі…

10 хв. ago

На війні з Росією загинув зять Ірини Фаріон

Військовий Василь Особа, який був чоловіком Софії Семчишин, доньки мовознавиці Ірини Фаріон, загинув на війні…

13 хв. ago

Як вплине на мобілізацію зміна термінів явки до ТЦК: пояснення адвоката

Скорочення термінів явки до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) жодним чином принципово нічого…

53 хв. ago

Найбагатша росіянка втратила половину свого статку

Засновниця російського гіганта онлайн-торгівлі Wildberries Тетяна Кім, яка вважається найбагатшою жінкою в Росії втратила майже…

56 хв. ago

В Україні знову буде тепло: прогноз погоди на тиждень, 7-13 жовтня

Наступного тижня в Україні очікується помірно тепла погода, з періодичними дощами, які подекуди супроводжуватимуться грозами. Про…

1 годину ago