Categories: Авто

Названо 5 вживаних автомобілів, які не варто купувати

Купівля вживаного автомобіля може бути як можливістю зекономити, так і неабияким фінансовим тягарем. Справа в тому, що деякі вживані автомобілі не є вдалою інвестицією, адже вони можуть мати проблеми, ремонт яких влетить у копійочку. 

Ресурс GOBankingRates поспілкувався з кількома професіоналами про вживані автомобілі, покупка яких є радше фінансовим клопотом, ніж вигідною угодою.  Спеціалісти радять триматися подалі від кількох популярних моделей авто.

Fiat 500

Автомобілісти настільки незадоволені вживаними Fiat, що навіть вигадали іронічну абревіатуру: Fix It Again Tony (Полагодь його знову, Тоні). Головний редактор Automoblog Карл Ентоні каже що рейтинги надійності та якості цього авто від американських галузевих джерел, таких як Consumer Reports та J.D. Power, були нижчими, ніж очікувалося. 

Якщо ви купуєте вживаний Fiat, варто триматися подалі від будь-яких автомобілів Fiat 500 2012-2016 років випуску, радить засновник і генеральний директор Ceramic King Coatings Ліланд Джонс. До того ж, нові власники цієї моделі авто можуть зіткнутися з несправністю зчеплення і високими витратами на ремонт.

Ford Escape

Якщо ви бачите у продажу уживаний Ford Escape, вам точно варто продовжити пошуки, пише GOBankingRates. 

Директор з продажу та маркетингу CFR Classic Джо Гіранда наголошує, що ця модель часто має проблеми з трансмісією, такі як тремтіння та ривки. Ще однією серйозною проблемою цих вживаних автомобілів є підвіска, яка потребує частого технічного обслуговування. 

Volkswagen Eos

Volkswagen припинив виробництво моделі Eos у 2015 році. Та вони досі є одним із найгірших варіантів кабріолету для придбання на ринку вживаних автомобілів. 

“Він схильний до механічних проблем, особливо з електричними склопідйомниками та механізмами відкидного верху, що призводить до високих витрат на ремонт. Власники також повідомляють про часті проблеми з підвіскою”, – каже Гіранда. 

Chrysler 200

За інформацією порталу Cars.com, компанія Chrysler відкликала деякі автомобілі Chrysler 200 2015 модельного року. Серед причин відкликання саме цієї моделі – проблеми з електропроводкою та збої живлення в електричній системі. Як зауважив Ліланд Джонс, ці вживані авто до того ж мають проблеми з двигуном і контролем швидкості. 

BMW

Як би вам не хотілося вразити оточення наявністю автомобілю BMW, Джонс не рекомендує купувати вживані зразки, незалежно від року випуску.

“Ціни на ці автомобілі, як правило, божевільні. Витрати на технічне обслуговування та ремонт зашкалюють. З мого досвіду, вони просто приносять проблему за проблемою”, – констатував він.

На які вживані авто варто звернути увагу

Термін служби транспортних засобів продовжує зростати, тож покупка вживаного авто може бути доволі розумним рішення. До того ж, так ви зможете зекономити чималу суму. Проте треба обрати “правильне” авто. 

Професіонали радять звернути увагу, зокрема, на Honda Accord. Цей популярний седан відомий своєю надійністю і загалом чудовою якістю.

Також до переліку увійшов автомобіль Toyota Camry. Цей автомобіль є привабливим поєднанням надійності та доступності, а також не потребує частих ремонтів. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Який виноград корисніший: синій чи білий

Важко втриматися перед спокусою солодкого білого чи синього винограду. Цей фрукт не тільки смачний, але…

7 хв. ago

Пустелю Сахару затопило після дощу. ФОТО

Сильні зливи залишили блакитні лагуни води серед пальм та піщаних дюн пустелі  Сахара , живлячи деякі з…

16 хв. ago

Пенсійні хитрощі: назвали секрети надбавок та стажу

Журналіст Сергій Коробкін, експерт з пенсійних питань, відповів на листи читачів газети "На пенсії", розглянувши три типові…

21 хв. ago

Як правильно прогрівати авто: більшість робить неправильно

З наближенням холодів водіям слід пам'ятати про правильний спосіб прогрівання автомобілів. Хоча це може здатися…

31 хв. ago

Київ накриє небезпечне метеорологічне явище

Сьогодні, 10 жовтня, столицю накриють небезпечні метеорологічні явища. Про це застерігає Укргідрометцентр. «Попередження про небезпечні метеорологічні явища…

42 хв. ago

Трамп заявив, що майже вмовив РФ і Китай позбутися ядерної зброї

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що під час свого попереднього терміну на…

55 хв. ago