Categories: Авто

ТОП-5 найбільш безпечних автомобілів 2023 року

Більшість сучасних автомобілістів вважають за краще купувати автомобілі з надійними системами безпеки. Сьогодні ми назвемо п'ять найбезпечніших автомобілів 2023 модельного року, ґрунтуючись на результатах краш-тестів відомих агентств з безпеки й американського Інституту страхування та безпеки дорожнього руху (IIHS).

5. Subaru Outback

Subaru Outback 2023 модельного року (див. фото вгорі) отримав від інституту IIHS найвищу оцінку за безпеку – Top Safety Pick+. Це один із найбезпечніших автомобілів у разі ДТП.

Вже у стандартній комплектації є система допомоги водію та активної безпеки EyeSight. Вона включає, наприклад, адаптивний круїз-контроль з функцією утримання смуги руху, попередження про лобове зіткнення, моніторинг “сліпих” зон, автоматичне екстрене гальмування і попередження про перехресний рух ззаду.

4. Lexus UX

Субкомпактний кросовер Lexus UX відрізняється не лише люксовим салоном, а й різноманітними сучасними системами безпеки. Американська Адміністрація безпеки дорожнього руху NHTSA ще не тестувала Lexus UX 2023 модельного року, але модель 2022 отримала вищу загальну оцінку за безпеку.

У стандартній комплектації є велика кількість технологій допомоги водію, включаючи допомогу в утриманні смуги руху, автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів, адаптивний круїз-контроль із центруванням смуги руху та попередження про виїзд зі смуги руху.

3. Volvo S60

Volvo S60 2023 модельного року вражає своїм високоякісним інтер’єром, обладнанням, передовими технологіями та сучасними системами безпеки. Цей седан, у тому числі версія S60 Recharge, отримав хороші та відмінні оцінки у всіх краш-тестах інституту IIHS. На даний момент це один із найбезпечніших автомобілів у світі.

2. Genesis G80

Genesis G80 – це люксовий середньорозмірний автомобіль. Він отримав високі оцінки за результатами краш-тестів NHTSA та IIHS.

Седан Genesis G80 2023 модельного року за результатами краш-тестів IIHS отримав оцінку Top Safety Pick+. Це найвища оцінка за безпеку. Усі функції безпеки входять до стандартної комплектації. Особлива увага приділяється системі допомоги під час руху по шосе та адаптивному круїз-контролю, пов’язаному з навігаційною системою. Інші стандартні функції безпеки: автоматичне екстрене гальмування, попередження про лобове зіткнення, допомога в утриманні смуги руху та попередження про виїзд зі смуги руху.

1. Volvo XC90

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

На перше місце ми поставили кросовер Volvo XC90. По-перше, він має великий набір сучасних систем безпеки в стандартній комплектації. По-друге, у нього розкішний салон та передові технології. По-третє, у нього досить потужний двигун із турбонаддувом. І Volvo XC90, звичайно, отримав найвищі оцінки за безпеку у краш-тестах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Де можна зарядити телефон, коли немає світла

На базі ДСНС діє понад 700 пунктів незламності.

16 хв. ago

12 країн вирішили допомогти Німеччині забезпечити Україну засобами ППО

До ініціативи Німеччини «Негайні дії з протиповітряної оборони» для України (IAAD) хочуть приєднатися ще 12…

28 хв. ago

Росія збирає війська біля Сумської області – ISW

Російські війська концентрують обмежені, недоукомплектовані і незгуртовані сили на Сумському напрямку.

38 хв. ago

“Резерв+”: чому застосунок недоступний за кордоном

В окремих країнах застосунок "Резерв+" ще може бути не доступним, оскільки маркетам необхідно декілька днів на обробку…

53 хв. ago

Польща планує затопити частину кордону з Росією та Білоруссю

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск розповів про будівництво системи укріплень на кордоні з Білоруссю та Росією, яка включатиме…

1 годину ago

Роздавати повістки зможе ще одна категорія українців: деталі

В Україні голів ОСББ уповноважать вручати повістки.

1 годину ago