Categories: Авто

Часто про це забувають: експерт порадив водіям перевіряти дві речі під час купівлі авто

Популярний автомобільний експерт радить всім водіям перевіряти дві речі під час купівлі вживаного авто. За словами Гранта, який веде YouTube-канал Scottish Car Clan, водіям потрібно перевіряти наявність протікання у машині, пише Express.

“Ви захочете спуститися і зазирнути під машину. Однак саме тут люди зазвичай помиляються. Вони роблять це перед тест-драйвом, а це означає, що будь-який недобросовісний продавець встиг прибрати будь-який безлад, тож ви приїжджаєте, а там все виглядає бездоганно. Отже, ось найкраща порада: поїдьте на тест-драйв і перевірте після нього. Переконайтеся, що все так само чисто, як і раніше”, – рекомендує експерт.

В Express зазначили, що з часом деякі автомобілі можуть мати невеликі витоки рідини зі зношених компонентів, що є цілком нормально. Проте такі витоки можуть призвести до збільшення витрат та дорогого знову двигуна, ремонт якого може обійтися у тисячі доларів. 

Тому щоб уникнути купівлі автомобіля, який протікає, Грант радить водіям взяти модель на тест-драйв та після цього уважно перевірити, що під ним знаходиться. Таким чином продавець не зможе замаскувати витоки. 

Також експерт рекомендує водіям під час тест-драйву перевірити, чи не пробуксовує зчеплення автомобіля, що може стати ще однією дорогою несправністю, яку необхідно виправити. 

“Є одна річ, яку люди часто нехтують перевірити, і знову отримують великий рахунок, і це зчеплення. Якщо ви купуєте автомобіль з механічною коробкою передач, переконайтеся, що зчеплення не пробуксовує і працює належним чином. Найкращий спосіб зробити це? Виїдьте на відкриту дорогу, увімкніть четверту або п’яту передачу, розженіться до 3000 об/хв і давіть на газ, давіть так, ніби ви проходите кастинг для наступного фільму “Форсаж”. Переконайтеся, що швидкість автомобіля зростає разом з оборотами двигуна”, – зауважив Грант.

У виданні пояснили, що з часом зношене зчеплення може важко вмикатися або вимикатися з коробки передач, внаслідок чого автомобіль починає буксувати. Тому водіям варто уникати автомобілів, в яких складно перемикати передачі або які погано розганяються, попри те, що двигун працює на повних обертах. 

Романчук Микола

Recent Posts

Хлопчику загрожує довічна інвалідність після того, як вчитель змусив його присідати

У 13-річного китайського хлопчика діагностували рабдоміоліз, стан, що загрожує життю, після того, як у літньому…

6 хв. ago

Чи знизять мобілізаційний вік в Україні до 20 років. У Раді розкрили деталі

Верховна Рада не обговорює зниження мобілізаційного віку в Україні до 20 років. Про це заявив народний депутат…

15 хв. ago

Експерти розповіли, як під час купівлі розпізнати європейські автомобілі-потопельники

На українському ринку знову з’явилися свіжопригнані з-за кордону машини-потопельники, цього разу з європейського ринку. У…

23 хв. ago

Як виглядає найстаріший крокодил у світі, у якого понад 10 тисяч нащадків (відео)

Найстарший крокодил на планеті вражає не лише своїм віком, але й числом нащадків. Цей гігант,…

41 хв. ago

Мажор втік з курорту через переслідування офіціанта, який отримав від нього 500 євро на чай

Італійський відпочивальник, ім’я якого не розголошується, заприсягся ніколи більше не повертатися на Французьку Рив'єру. Це…

50 хв. ago

На таких машинах заборонять їздити: у Раді пішли на радикальні заходи

Вже найближчим часом в Україні можуть запровадити нову заборону для водіїв. Верховна Рада планує розглянути законопроєкт,…

56 хв. ago