Categories: Авто

Закриття заводів Volkswagen у Німеччині: як реагують працівники

Працівники Volkswagen обурені повідомленням про можливе закриття заводів  по всій Німеччині. Робоча рада Volkswagen, що представляє інтереси працівників Volkswagen, виступила із засуджувальною промовою на заводі у Вольфсбурзі. Його голова Даніела Кавалло звинуватила виконавчу раду в «невиконанні своїх обов’язків», після того, як компанія заявила, що їй, можливо, доведеться закрити заводи в Німеччині, найсильнішій економіці Європи. Про це пише Euronews.

«У нас немає проблем із витратами на виробництво. У нас немає проблем з персоналом. У нас є виконавча рада, яка не приділяє достатньої уваги основному бізнесу. Ви не можете очікувати, що робоча сила нестиме відповідальність за наслідки ваших помилок», – сказала Кавалло членам правління у кімнаті, заповненій тисячами робітників.

У Volkswagen кажуть, що компанія може не пережити перехід на електромобілі, якщо не скоротить витрати у зв’язку з погіршенням ситуації в економіці та жорсткою конкуренцією з боку Китаю. Фінансовий директор Арно Антліц благав працівників погодитись на скорочення.

«Ваша реакція – закрити заводи? Звільняти людей? Домагатися зниження заробітної плати? Такі заходи були б прийнятними лише в одному випадку: якби вся бізнес-модель була мертва», – додала Кавалло.

Видання нагадало, що у Volkswagen працює майже 700 тис. співробітників, які користуються безпечними умовами праці, узгодженими у 1990-х роках.

Volkswagen, найбільший у Європі автовиробник, який також є материнською компанією для Audi та Skoda, намагається заощадити 10 мільярдів євро після того, як заходи, включаючи заморожування найму та звільнення тимчасових працівників, які були узгоджені торік, виявилися недостатніми.

До слова, плани Volkswagen вперше в історії закрити заводи в Німеччині – лише початок масштабного потрясіння, яке чекає на весь автопром Євросоюзу.  За оцінками галузевих експертів, в ЄС налічується понад 30 неприбуткових автомобільних виробництв, серед яких не лише підприємства Volkswagen, а й заводи багатьох інших компаній, зокрема Stellantis та Renault.

Коломієць Надія

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago