Categories: Авто

Підписка на автомобіль: Mazda стягуватиме з водіїв щомісячну плату

Відтепер Mazda стягуватиме 10 доларів на місяць зі своїх клієнтів за доступ до функцій на кшталт дистанційного доступу без ключа. Упродовж трьох років вони були безплатними для власників авто компанії. Проте тепер дистанційні функції – розблокування, запуск тощо – стали платними, і це вже викликало обурення у соцмережах.

Mazda пропонує своїм клієнтам “комерційний” набір функцій Mazda Connected Services, що включає дистанційне розблокування, дистанційний запуск, звіти про справність автомобіля тощо. Власники нових авто упродовж перших трьох років після придбання могли користуватися цими інструментами безплатно. Утім тепер для перших з них трирічний термін безплатного обслуговування спливає, і Mazda почала повідомляти, що надалі стягуватиме за них плату.

Водіям залишається або почати сплачувати по 10 доларів на місяць, або ж позбутися цих інструментів. У Mazda днями провели розсилку клієнтам листа про переведення функцій до “комерційного” пакету.

“Як цінному члену сім’ї Mazda, ми хочемо повідомити вам, що ваша безплатна 3-річна пробна версія Mazda Connected Services закінчиться через 60 днів”, — йдеться в повідомленні.

Слід додати, що клієнти не були раді отримати подібні листи. Користувачі масово висловлюють своє обурення в соцмережах, але компанія наголошує, що одразу рекламувала ці інструменти як лише тимчасово безплатні.

“З моменту запуску Mazda Connected Services у 2019 році в рекламі для клієнтів ми казали, що вони отримають безплатну 3-річну пробну версію Mazda Connected Services, після чого потрібно буде заплатити, щоб продовжити доступ до Connected Services”, — наголошує компанія в коментарі Carscoops.

Mazda — не єдиний автовиробник, що стягує з клієнтів плату за надання додаткових послуг. Зокрема, Tesla пропонує своє програмне забезпечення для допомоги водієві Full Self-Driving (FSD) на умовах щомісячної підписки чи одноразової плати. У квітні Tesla знизила ціну на програмне забезпечення для автономного водіння з 12 000 до 8 000 доларів за одноразовою платою та зі 199 до 99 доларів США за місячною підпискою. Також компанія запропонувала безплатне тестування. Утім 98 відсотків клієнтів, які скористалися безплатною пробною версією, вирішили не платити.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

5 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

13 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

21 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

29 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

37 хв. ago

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

У редакцію "На Пенсії" написав Петро Бабенко із Чернігівської області, і його обурення цілком зрозуміле. Чоловік упевнений,…

45 хв. ago