Categories: Авто

Закон уже в Раді: водіїв змусять поміняти права, а багато хто піде на перездачу

В Україні можуть ухвалити закон, що дозволяє зупиняти дію водійських прав. Відповідний законопроект №8082 уже внесено на розгляд Верховної Ради.

Зупиняти дію посвідчення водія зможуть співробітники виконавчої служби – наприклад, за борги, несплачені штрафи, аліменти. Інформація про осіб, позбавлених права керування транспортними засобами або тимчасово обмежених у праві керування транспортними засобами, вноситиметься до Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ України.

Право на керування транспортними засобами тимчасово обмежуватиметься у разі відкриття стосовно особи відповідного виконавчого провадження. Також законопроект зменшує термін дії посвідчень водіїв різних категорій.

Пропонується надавати право на керування транспортними засобами категорій АМ, А1, А2, А, В1, В та ВЕ на 10 років. Право на керування транспортними засобами категорій С1, С1Е, С, КЕ, D1, D1Е, D, DЕ, Тb та Tm надавати на 5 років.

Серед інших новацій – збільшення віку претендентів на здобуття прав на мотоцикл. Відкрити категорію А дозволяється особам, які досягли 20-річного віку, мають навички керування транспортним засобом категорії А2 не менше 2 років (вимога наявності навичок не застосовується, якщо людина має вік не менше 24 років).

Мопедами та легкими мотоциклами можна буде керувати з 16 років. Легкові авто з 18 років. Вантажівками та автобусами з 21 та 24 років відповідно.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

2 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

2 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

2 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

2 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

2 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

3 години ago