Categories: Авто

В Україну почали ввозити більше євроблях, попри блокаду польського кордону

За даними Інституту досліджень авторинку, у лютому 2024 року в Україну ввезли понад 19 900 автомобілів на іноземній реєстрації. Це на 51,5% більше, ніж за аналогічний місяць 2023 року.

Найбільше автомобілів минулого місяця розмитнили у Львівській області, Києві, Київській області, а також у Вінницькій області. Так, наприклад, у Львівській області українську “прописку” отримали 2500 автомобілів.

Потрібно зазначити, що поки не збувається прогноз деяких експертів, що в 2024 році може скоротитися кількість євроблях, які ввозяться в Україну. Нагадаємо, у лютому 2024 року польські фермери почали блокувати пункти припуску на польсько-українському кордоні. Вони вимагають скасувати пільги для українського зерна та іншої української сільськогосподарської продукції.

Крім того, з українського боку на державному кордоні проводяться перевірки чоловіків-водіїв, які потенційно підпадають під мобілізацію. Все це призвело до утворення великих черг із транспортних засобів на кордоні. Перевізникам доводиться довго стояти у чергах. Іноді деяким водіям взагалі забороняють виїжджати з України.

Очікувалося, що через блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні та через перевірки чоловіків-водіїв може знизитися кількість автомобілів на іноземній реєстрації, що ввозяться в Україну. Але цього поки що не сталося. Навпаки, порівняно з січнем 2024 року, ввезення євроблях в Україну навіть збільшилося на 12%.

Тим часом, у лютому 2024 року українці купили 5 900 нових автомобілів. Це на 62,3% більше, ніж за аналогічний місяць 2023 року. До десятки найпопулярніших нових машин у нашій країні минулого місяця увійшли наступні моделі: Renault Duster, Toyota RAV4, Volkswagen ID.4, Peugeot 301, Skoda Scala, Mazda CX-5, KIA Sportage, Skoda Octavia, Toyota Camry, а також китайська Кросовер електричний BYD Song Plus.

BYD Song Plus закономірно потрапив до десятки найпопулярніших в Україні нових автомобілів. Останнім часом українці почали частіше купувати електричні кросовери. Серед найпопулярніших – Volkswagen ID.4, BYD Song, Honda e:NS1 та Nissan Ariya. Цікаво, що офіційно ці електромобілі в Україні не продають. Їх у нашу країну ввозять із Китаю за так званими “сірими” схемами.

Ольга Степанова

Recent Posts

Telegram створить свій аналог Youtube

Месенджер Telegram має намір запустити власний відеохостинг на зразок Youtube. Адміністрація платформи навіть оголосила конкурс на створення відеоплеєра,…

2 хв. ago

“Ми будемо біля ТЦК до ранку”. Ломаченко опублікував відео “знущання над усією Україною”

Колишній чемпіон світу з боксу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко у себе в соціальних мережах влаштував…

7 хв. ago

Циклон Finny накриє Україну: в яких областях очікувати сильні дощі

У неділю на Україну обрушиться циклон Finny, який принесе зливи та грози в західні, північні,…

13 хв. ago

Паста доктора Амосова: як правильно готувати суміш-панацеєю від усіх хвороб

У періоди, коли ми частіше стикаємося з інфекціями та застудами, добре дбати про свій імунітет,…

19 хв. ago

Що загрожує ухилянтам, які звертались до “мільйонерки” та голови МСЕК Хмельниччини

Ухилянтам, які користувались послугами затриманої голови МСЕК Хмельниччини Тетяни Крупи може загрожувати до 5 років ув'язнення. Зараз…

29 хв. ago

Смерть, яка не знає міри: вчені розповіли про зв’язок популярних напоїв із розвитком раку

Вживання алкоголю здавна асоціюється з соціальними зв'язками і розслабленням, і багато хто колись вважав, що…

36 хв. ago