Categories: Авто

Водіїв зобов’язали отримати спеціальний код

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем або є навіть власниками транспортних засобів, є дуже важлива інформація. Так, в Україні водії, які задіяні у міжнародних перевезеннях, обов’язково повинні мати сертифікацію за європейським стандартом “Код 95”.

Відомо, що такий код необхідно отримати до серпня наступного року. Таку стандартизацію компетентності наших далекобійників на міжнародних рейсах закладено в оновлену ще влітку 2024 року процедуру ліцензування перевізників.

Усі вони мають отримати “Код 95”, що підтверджує їхню компетентність, повідомляє один з українських телеканалів.

Далекобійники, фото: wz.lviv.ua

Як повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій, вже 13 тисяч українських водіїв підтвердили свою кваліфікацію та отримали відповідні документи. Цей список в електронному вигляді PDF на сьогодні досяг 140 сторінок Реєстру, по 100 прізвищ на кожній.

Процес триває і Реєстр регулярно поповнюватиметься. Для цього в Україні до вже наявних 17 сертифікованих навчальних центрів додалося ще чотири. Тепер їхню загальну кількість доведено до 21. На їх базі обладнано 24 навчально-тренажерні класи.

Після курсу навчання та успішного складання тестів центри видають кваліфікаційну карту водія – офіційне підтвердження наявності у водія необхідної кваліфікації для здійснення вантажних перевезень транспортним засобом масою понад 3,5 тонни для категорій «C», «D» та «E».

Далекобійники, скріншот: YouTube

Водій отримує це свідоцтво у формі пластикової картки, яка дійсна протягом 5 років.

Курс підготовки для досвідчених водіїв триває один тиждень і від чотирьох до восьми тижнів для тих, хто отримав посвідчення водія після 2021 року. Основна частина курсу зазвичай відбувається онлайн.

Романчук Микола

Recent Posts

Росія почала платити Пакистану за рис нутом і сочевицею

Росія та Пакистан оголосили про запуск бартерної торгівлі, щоб обійти труднощі через міжнародні санкції. Пакистан…

1 хв. ago

В Ірану з’явиться нова ядерна зброя: Times назвало строки

До квітня 2025 року Іран може отримати десять готових до використання ядерних боєголовок. Про це пише The Times із…

6 хв. ago

РФ готова до масштабної ракетної атаки: озвучено небезпечну дату

Постійне щоденне використання Росією безпілотників Shahed протягом вересня 2024 знаменує собою тривожну ескалацію її стратегії…

17 хв. ago

Путін зʼїсть його на сніданок : історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні

Український історик Ярослав Грицак скептично оцінив можливості кандидата в президента США Дональда Трампа завершити війну…

20 хв. ago

“У всіх хлопців є ця мітка”: вірусне відео в TikTok злякало людей

Хлопець на ім'я Ділан стверджує, що в нього та багатьох інших хлопців, яких він знає,…

23 хв. ago

Від 2 до 6 годин: У Київстар, Vodafone та lifecell розповіли про готовність працювати без світла

Українські мобільні оператори активно готуються до можливих відключень електроенергії в осінньо-зимовий період. РБК-Україна повідомляє про заходи,…

28 хв. ago