Categories: Авто

Наша пісня гарна, нова: Tesla відкликає понад 125 тисяч автомобілів у США

У США відкликатимуть понад 125 тисяч автомобілів Tesla, у яких виявили несправність однієї з систем. Йдеться про безпеку, точніше, систему попередження про непристебнуті ремені безпеки. Причому хибу виявили як у нових автівках, так і в тих, що були випущені 10 та більше років тому – і, відтак, вже опинилися в Україні.

Про відкликання автівок повідомило Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA). За словами його фахівців, несправність системи попередження про непристебнуті ремені безпеки в електрокарах Tesla збільшує ризик отримання травм під час зіткнення. Річ у тому, що сигнальна лампа і звуковий сигнал системи попередження про не пристебнуті ремені безпеки можуть не активуватися, коли водій відстібається.

Проблема стосується деяких автомобілів Model S 2012−2024 років, Model X 2015−2024 років, Model 3 2017−2023 років і Model Y 2020−2023 років. Tesla планує усунути цю проблему за допомогою бездротового оновлення програмного забезпечення, яке буде розгорнуто в червні. Оновлення виключить залежність від датчика зайнятості сидіння водія і буде покладатися тільки на пряжку ременя безпеки водія і стан запалювання для активації сигналів нагадування про ремені безпеки, як заявили в NHTSA.

Додамо, що нинішня проблема для Tesla вже не перша: у січні компанії довелося відкликати у США 200 тисяч моделей S, X і Y через несправність програмного забезпечення, що могла ускладнювати водіям видимість під час маневрування заднім ходом. А у квітні відкликали вже майже 4 тисячі Tesla Cybertruck – виявилося, там виникла проблема з накладкою педалі акселератора.

Ольга Степанова

Recent Posts

Експерти обрали головний колір 2025 року: ідеї, що надихають, для всіх сезонів

Агентство WGSN та його дочірня компанія Coloro представили основний колір 2025 року – темно-синій відтінок Future Dusk,…

8 хв. ago

Готуються до ядерного удару? В Росії пройшли дивні навчання

В Росії 4 жовтні відзначають день цивільної оборони, тому в багатьох містах пройшли навчання, але…

15 хв. ago

Вік не допоможе: кого точно мобілізують у жовтні, а кому дали відстрочку

Нові правила мобілізації в Україні набудуть чинності 1 жовтня, вони торкнуться чоловіків віком від 50…

24 хв. ago

“До 16 грн 50 коп за кубометр”: українцям встановили тарифи на газ в опалювальному сезоні

Постачальники газу оголосили про свої тарифні пропозиції на майбутній опалювальний сезон 2024-2025 років, надавши інформацію…

33 хв. ago

В Україні почне діяти мобілізація без візитів до ТЦК. Як працюватимуть нові правила

В Україні з 5 жовтня почнуть діяти нові правила призову військовозобов'язаних на службу до Збройних…

41 хв. ago

Таємниця, вкрита мороком. Чи можемо ми потилицею відчувати, що на нас дивляться

Кожна людина на планеті в якийсь момент свого життя переживала це: відчуття поколювання в потилиці…

52 хв. ago