Categories: Авто

Лідери швидкості: названі авто, які “роблять” сотню менш ніж за 2 секунди

У світі існує багато швидких авто. Це гіперкари, суперкари, спортивні боліди, і навіть електричні кросовери. Та далеко не кожен з них може розганятись з нуля до сотні менш як за 2 секунди.

Просто уявіть собі це прискорення — не встигли навіть як слід кліпнути, а уже мчите на швидкості 100 км/год. Трійку найшвидших авто світу публікує видання Аutocar.

Aspark Owl

Японський виробник Aspark каже, що максимальна потужність його електричного суперкара складає 1985 кінських сил. У нього є чотири окремі електродвигуни на кожне колесо, а також акумулятор на 64 кВт·год. Це майже у два рази більше, ніж потужності авто Формули-1. Також цей автомобіль довів на реальній трасі, що прискорюється з нуля до сотні всього за 1,72 секунди.

Важить гіперкар всього 1900 кг. Він може розганятися до 400 км/год, проте на практиці це ще не перевіряли. У світ вийде лише 50 екземплярів цієї моделі, і кожна з них коштуватиме близько 2,5 млн фунтів стерлінгів. Це понад 3 млн 150 тисяч доларів.

Rimac Nevera

Rimac Nevera — офіційно визнаний найшвидший серійний електромобіль у світі. Його змогли розігнати до 415 кілометрів за годину. Це третина від швидкості звуку, на секундочку. Потужність машини складає 1887 к.с. А з нуля до сотні вона розганяється всього за 1,95 секунди.

Pininfarina Battista

Pininfarina Battista — це революційний електричний гіперкар, створений італійським виробником розкоші автомобілів Automobili Pininfarina.

У своїй основі Battista — це свідчення високотехнологічної електричної інженерії. З потужністю понад 1 900 к.с. і обертовим моментом 1 696 фунтів-фут, він розганяється від 0 до 60 миль на годину за 2 секунди. Електричний привід, розроблений Rimac, рухає Battista за допомогою акумулятора на 120 кВт·год.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

14 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

23 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

30 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

35 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

41 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

52 хв. ago