Categories: Авто

Є приховані проблеми: механік назвав авто, які ніколи б не купив

Придбання нового авто – важливе рішення та серйозна інвестиція. Завжди є ризик обрати модель, яка в подальшому принесе більше проблем, ніж користі та потребуватиме постійних вкладень на ремонт та техобслуговування.

Покупцям також слід враховувати приховані проблеми, такі як коробка передач, рівень амортизації та витрати на ремонт, зазначив Кріс Пайл, автомеханік та експерт Just Answer. GOBankingRates опублікував рейтинг авто, які зазвичай мають приховані проблеми.

Авторитетні видання, наприклад, Car and Driver, презентують Tesla як поєднання вражаючої продуктивності і високотехнологічного інтер’єра з достатнім запасом ходу.

Кріс Пайл наголосив, що Tesla може здаватися прекрасним вибором, поки вона не потребує ремонту. Ціна на Tesla Model 3 2024 року починається майже з 41 000 доларів, але експерт наголосив, що в процесі експлуатації доведеться витратити набагато більше грошей.

Пайл поставив Tesla разом із Rivian на перше місце в списку автомобілів, які він не купив би: “В цих авто інколи виходять з ладу двигун або акумулятор, а вартість ремонту надто висока”.

Експерт Деш Льюїс погодився, що Tesla є одним із найдорожчих автомобілів для ремонту та обслуговування. Частково це пояснюється тим, що автомобільні запчастини Tesla унікальні, і їх важко знайти. Ви будете платити преміальні ціни за автозапчастини. Льюїс підрахував, що ремонт Tesla протягом терміну служби коштує на 1078 доларів дорожче, ніж ремонт інших електрокарів.

Rivian – це каліфорнійський стартап, який виробляє електричні позашляховики та пікапи преміум-класу на с заводі в Іллінойсі.

Пікап Rivian RIT 2025 року стартує від 71 000 доларів. Як і Tesla, Rivian є дорогим транспортним засобом для ремонту. Один власник Rivian розповів на онлайн-форумі, що незначна аварія обійшлася йому набагато дорожче, ніж очікувалося. Те, що виглядало як погнута кришка бампера та пом’яті двері багажника обійшлося понад 42 000 доларів.

Пайл додав, що не буде купувати нові пікапи Ford, Dodge, Chevy, Nissan або Toyota.

“За перші п’ять років володіння ви втратите приблизно від 35% до 55% вартості автомобіля в ціновому діапазоні від 30 000 до 50 000 доларів. Краще вже купити вживану модель”, – радить експерт.

У CarEdge підрахували, що, наприклад, Ford F-350 Super Duty знеціниться на 36% через п’ять років.

Jeep Renegade і Fiat 500 мають однакове шасі та часто потребують ремонту.

“Тут справа не стільки у вартості ремонту, скільки у частоті його необхідності”, – сказав Пайл.

Edmunds Car Review оцінив Jeep Renegade 2023 року на 6 з 10 з точки зору вартості. Renegade – один із найдорожчих автомобілів у своєму класі.

Fiat 500x 2023 року показав себе трохи краще, ніж Jeep Renegade, отримавши оцінку 7 із 10 від рецензентів Edmunds. Тестувальникам сподобалися “м’які на дотик матеріали” та відповідні панелі кольору кузова. Однак увагу звернули на завищену ціну та не дуже якісне технологічне наповнення.

Наступною групою автомобілів, які Пайл не купував би, були Ford Fiesta та і Nissan.

“Коробка передач з подвійним зчепленням і CVT (безступінчаста трансмісія) часто не витримують навантажень”, – зазначив Пайл.

З 2012 року Ford Fiesta був предметом численних судових позовів, оскільки автомобільна компанія знала про неякісну коробку передач PowerShift Fiesta (трансмісія з подвійним зчепленням) і не зняла моделі з продажу. Власники повідомили про ті самі проблеми, навіть після заміни зчеплень, вихідних валів і трансмісій.

Подібним чином власники різних моделей Nissan у період з 2013 по 2018 рік подали скарги до Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA), стверджуючи, що несправні трансмісії CVT спричинили “тремтіння та затримки прискорення, які могли призвести до зіткнень”.

Jeep Grand Cherokee отримав оцінку надійності 3,5 з 5 від RepairPal. Авто потребують високовартісного ремонту та страждають від передчасного виходу деталей з ладу через погане виробництво, додав Кріс Пайл.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Почнуть мобілізувати з жовтня: кого чекає повістка та ВЛК

З 1 жовтня в Україні почнуть діяти нові правила мобілізації, які торкнуться чоловіків віком від…

4 хв. ago

Вручення повісток поштою: військова адвокатка розповіла, на що слід звернути увагу

Військова адвокатка Дар'я Панфілова розповіла, що буде вважатись належним врученням повістки поштою та що має…

4 хв. ago

Мережею шириться черговий смертельний тренд серед дітей

В Інтернеті все більше користувачів підтримують "хромування" — новий небезпечний тренд, що набирає популярності серед…

16 хв. ago

Путін поклав око на 5 міст України: названо умови, за яких Росія посуне далі

Росіяни увійшли до Вугледару на Донеччині – стверджують у DeepState. Воїни ЗСУ відверто розповіли, що…

25 хв. ago

100-річний експрезидент Джиммі Картер має намір проголосувати за Камалу Гарріс

Джиммі Картера довгий час висміювали. 39-му президенту США було надано всього лише чотирирічний термін. Будучи…

36 хв. ago

Українську копійку продали дорожче ста тисяч гривень: що в ній особливого

Деякі українські монети насправді мають велику цінність для колекціонерів та нумізматів. Їхні унікальні характеристики та…

45 хв. ago