Categories: Авто

Водіям на замітку: що слід робити восени перед кожною поїздкою

Осінь створює для водіїв нові труднощі: температура знижується, дороги стають слизькими через дощі та опале листя, а світловий день скорочується. Водіння в таких умовах ускладнюється не лише через дорожню обстановку, а й через фізичний стан водія.

Однією з головних осінніх проблем є сонливість та уповільнена реакція, особливо вранці. Холод і зменшення кількості світла можуть знизити увагу водія, пише Gazeta.ua.

Перед поїздкою, поки двигун прогрівається, рекомендується кілька разів обійти машину. Це не тільки допоможе підбадьоритися, а й підготуватися до дороги. Заодно ви зможете перевірити стан шин і зовнішнього вигляду автомобіля.

Також не варто зловживати кавою, оскільки вона може викликати підвищення пульсу та тиску. Краще випити гарячий чай, який поліпшить настрій і працездатність без негативних наслідків для організму.

Перед початком поїздки обов’язково перевірте, чи не сховалися у вашому автомобілі тварини. Коти або дрібні тварини можуть залізти під капот чи в колісні арки, шукаючи тепла, що може бути небезпечним і для них, і для автомобіля. Швидкий огляд перед поїздкою допоможе уникнути таких ситуацій.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Повістки “Укрпоштою”: військовозобов’язані мають 14 днів, щоб з’явитись в ТЦК

Українці почали отримувати повістки через "Укрпошту". У разі отримання військовозобов'язаний має 14 днів, щоб з’явитися…

3 хв. ago

У пенсіонерів списуватимуть гроші з карток: кого в Україні це може торкнутися

2025 року з банківських рахунків пенсіонерів-переселенців в Україні можуть вилучити невикористані кошти. Така пропозиція міститься…

8 хв. ago

Ціни космічні: в Умань з’їжджаються хасиди, скільки місто заробляє на них

В Умань на святкування Рош ха-Шана (іудейського Нового року) станом на ранок вівторка, 1 жовтня,…

13 хв. ago

96-річна водійка збила на смерть жінку: як її покарали

96-річну жінку засудили до умовного тюремного ув'язнення після того, як вона зізналася у заподіянні смерті…

15 хв. ago

Кейт Міддлтон розкритикували через відео про одужання: у чому причина

Кейт Міддлтон розкритикували через відео про завершення нею хіміотерапії. Про це пише In Touch. "Це стало жорстоким…

18 хв. ago

Помер російський співак В’ячеслав Добринін

Вранці, у вівторок, 1 жовтня, помер відомий російський співак та композитор В'ячеслав Добринін. Життя артиста обірвалося…

22 хв. ago