Categories: Авто

Назвали найбезпечніший вид автомобільних доріг

Останні урядові статистичні дані свідчать, що автомагістралі у Великій Британії вважаються найменш небезпечними маршрутами. У 2023 році кількість дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками знизилася на 3%, а за останнє десятиліття — на 45%. На автомагістралях зафіксовано 76 смертей на мільярд миль, пише mmr.net.ua.

На сільських дорогах також спостерігається зниження на 3%, з показником 298 жертв на мільярд миль. Міські дороги залишаються найнебезпечнішими, з 719 жертвами на мільярд миль, хоча це на 4% менше, ніж у 2022 році. Загалом, у 2023 році на дорогах Великобританії загинуло 1600 осіб, що на 5% менше, ніж у попередньому році. Для порівняння, в Україні кількість загиблих на дорогах становила близько 3000 осіб.

Хоча кількість серйозних випадків зменшилася, кількість поранених залишилася на стабільному рівні — близько 30 000 за рік (29 500 в Україні). Загальний обсяг дорожнього руху повернувся до докризового рівня, досягнувши 334 мільярдів миль, і країна зайняла третє місце за безпекою серед 33 провідних країн.

Експерти відзначають, що високі ціни на пальне у 2023 році могли сприяти популяризації екологічного водіння, що вплинуло на зменшення випадків перевищення швидкості. Також помітно, що серед молодих водіїв кількість смертей зменшилась, можливо, через підвищену обережність у зв’язку з високими страхових внесками.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Іран атакує Ізраїль сотнями балістичних ракет  (відео)

Увечері 1 жовтня Іран запустив зі своєї території понад 400 ракет в бік Ізраїлю. Про це повідомляє Israel Defense…

2 хв. ago

“Груди забула покласти?”: Тіна Кароль стала зіркою жартів через свій образ

Відома українська співачка Тіна Кароль днями виступила з концертом у Рівному в рамках свого всеукраїнського…

9 хв. ago

“Одержимий ідеєю безсмертя”: всі гості Путіна перед зустріччю з ним проходять карантин

Російський диктатор Володимир Путін "обожнює життя та одержимий ідеєю безсмертя". Саме тому його гості обов’язково…

17 хв. ago

Іран здійснив масований пуск ракет в бік Ізраїлю, – ЦАХАЛ

Іран запустив ракети в напрямку Ізраїлю, у країні лунає тривога. Про це інформує Командування Армії Оборони Ізраїлю. "Вам наказано…

17 хв. ago

Блекаут на 3-5 днів загрожує Україні: що може спричинити тривалі відключення світла

В Україні триває підготовка до опалювального сезону, однак з похолоданням зростає ризик повернення стабілізаційних відключень…

25 хв. ago

Виживання України не є гарантованим: союзники слабкі і ненадійні

Україна має слабких і ненадійних партнерів, хоча і регулярно дякує їм за те, що вони…

43 хв. ago