Categories: Авто

Ідеальний вибір: які вживані авто мають найкращі двигуни

Кажуть, що ера двигунів внутрішнього згорання добігає кінця. Тим не менше, експерти переконані, що традиційні авто ще довго залишатимуться з нами, зокрема на вторинному ринку.

Які вживані машини мають найкращі та найнадійніші двигуни, розповіло британське видання Autocar. Ось їхня десятка.

Volkswagen Passat W8

Для недосвідченого ока ця модель може здатися ще одним черговим Passat. Однак під його капотом знаходиться справді унікальний двигун: 4,0-літровий W8 потужністю 275 к.с. Виробництво цієї силової установки тривало всього чотири роки, і Passat був єдиним його отримувачем

Alfa Romeo GTV

GTV запам’ятався автолюбителям завдяки його двигунам, які допомогли Alfa Romeo отримати нагороди “Автомобіль року” та “Найкращий спортивний автомобіль” у 1995 році. Спочатку це купе пропонувалось із 2,0-літровим двигуном Twin Spark потужністю 155 кінських сил, а потім з’явився потужний 3,0-літровий Busso V6 на 220 кінських сил.

BMW i8

Модель i8 2014 року стала першим у світі масовим гібридним спортивним автомобілем, який поєднував 1,5-літровий бензиновий двигун із турбонаддувом потужністю 228 к.с. і електромотор потужністю 141 к.с. Автомобілі Launch могли проїхати 35 км лише на електриці, а пізніші версії — 55 км. Але справа не тільки в зниженні витрат. Розгін до 100 км/год для i8 займає лише 4,4 секунди.

BMW M3 (E46)

Навіть вживаною ця модель залишається ідеальним вибором, щоби ганяти по автомагістралі, їздити в магазин чи займатись побутовими справами. Її 3,2-літровий рядний шестициліндровий двигун видає 338 кінських сил, що дозволяє розганяти M3 до 100 км/год за 4,5 секунди. А це потужність Porsche 911.

Aston Martin DB9

Інтер’єр DB9 зараз може здатися досить застарілим, але 5,9-літровий V12 під його капотом не втратив актуальності. Експерти радять обирати модель не з автоматичною, а з механічною коробкою передач. Але майте на увазі, що обслуговування Aston Martin влетить вам в копієчку.

Vauxhall Monaro VXR

Оснащена шумним двигуном V8 Chevrolet потужністю 328 к.с., ця модель здобула шалену популярність, коли щойно з’явилась на ринку. Зараз ціни на цього звіра можна назвати відносно помірними, але знайти таку машину буде нелегко.

Ford Fiesta ST

Можливо, це не потужний V8, але 1,6-літровий Ecoboost від Ford з турбонаддувом сам по собі є фантастичним маленьким двигуном. Він був розроблений, щоб ефективніше конкурувати з більшими агрегатами, і це, безсумнівно, вдалося.

Maserati Granturismo

Завдяки дизайну Pininfarina та 4,7-літровому V8, виготовленому на заводі Ferrari, Maserati Granturismo виглядає так само добре, як і їздить. Це велике купе видає 433 к.с., що забезпечує розгін до 100 км/год лише за 4,9 с і максимальну швидкість 295 км/год. У 2009 році до моделі була додана повністю автоматична коробка передач.

Fiat 500 Twinair

У 2010 році Fiat подарував своєму милому міському авто Twinair крихітний двоциліндровий турбомотор. Ця пропозиція обіцяла економію палива на рівні 3,4 літри на 100 км шляху. Попри, що модель має під капотом всього 82 к.с. і розганяється до 100 км/год за 11 секунд, вона дуже зручна у місті.

Mazda RX-8

RX-8 був дуже потужним спортивним купе, яке приводилося в рух 1,3-літровим роторним двигуном. Фактично, це була остання Mazda, яка запропонувала цей швидкісний тип двигуна. Його потужність може здатися невеликою, але він мало важить і при цьому має 231 к.с., тому RX-8 може розганятися до 100 км/год за 6,4 секунди, а його максимальна швидкість становить 235 км/год.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Можна сокиру вішати”: окрім Києва, забруднення повітря фіксують ще у кількох областях

Погіршення якості повітря спостерігається не тільки у Києві та області, а й на території Чернігівського та Сумського…

7 хв. ago

Хакери зламали криптобіржу BingX: з гаманців користувачів вивели крипту на $43 млн

Сінгапурська криптовалютна біржа BingX стала жертвою масштабної хакерської атаки. Злодії викрали криптовалюту на суму 43 мільйони доларів.…

15 хв. ago

Сталлоне купує розкішний маєток для своїх доньок майже за $25 млн (фото)

78-річний голлівудський актор Сильвестр Сталлоне вирішив зробити розкішний подарунок для трьох своїх доньок — Софії,…

22 хв. ago

Підвищення податків в Україні: хто і скільки платитиме з 1 жовтня

З 1 жовтня в Україні, ймовірно, збільшать податки. Відповідний законопроєкт може бути ухвалено в середині жовтня,…

31 хв. ago

На вихідних Україну несподівано розігріє до +27° (карта)

Вихідні в Україні будуть сухі та теплі. Опадів протягом 21 та 22 вересня не очікується.…

40 хв. ago

Бюджетна закуска із оселедця за 10 хвилин: сподобається всім

Оселедець – дуже смачна та бюджетна риба, яку можна їсти у маринованому вигляді, а також готувати…

48 хв. ago