Categories: Авто

В Україні почали видавати водійські права і техпаспорт нового зразка

Водійські права та техпаспорт на авто отримали додаткові елементи захисту. Нововведення дозволять боротися з підробками документів.

Від сьогодні, 1 серпня, в Україні видають водійські посвідчення і свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів нового зразка. Їм покращили захист. Про це заявив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик, повідомляється на сайті установи.

Водійські права та техпаспорт отримали додаткові елементи захисту. На їх захисному покритті до голографічного зображення емблеми МВС додали спеціальне маркування із трьох літер та шести цифр.

Крім того, на бланках є QR-код з посиланням на онлайн-сервіс перевірки документів. Після його сканування на екрані телефону з’являться серія та номер документа, а також інформація про транспортний засіб.

Нововведення покликані посилити захист водійських прав та техпаспорту від підробки. Є випадки продажу рейкових документів шахраями.

Термін дії водійського посвідчення в Україні становить 30 років, а вперше воно видається на 2 роки. Звісно ж, усі отримані раніше документи залишаються дійсними і замінювати їх не обов’язково, хоча за бажання це можна зробити в сервісних центрах МВС.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

58 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

59 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago