Categories: Авто

ТОП-10 найбільш надійних автомобільних брендів у Європі

Іспанська Організація захисту прав споживачів (OCU) провела традиційне щорічне дослідження з метою визначення найбільш надійних автомобільних брендів, присутніх у Європі. У цьому рейтингу лідирують японські автовиробники.

Рейтинг склали на підставі опитування майже 30 000 автомобілістів із 9 європейських країн. Водіїв запитували про вік автомобілів, пробіг, поломки тощо. Інформація надійшла пр 276 моделей автомобілів.

При покупці автомобіля 39% водіїв насамперед віддають перевагу його надійності. Для 16% покупців важливі розміри автомобіля та тип двигуна. Потім покупці звертають увагу на витрату палива, ціну, тип палива, дизайн, бренд.

Автовиробником, що випускає найбільш надійні автомобілі, виявився Lexus з рейтингом надійності 98 балів зі 100 можливих балів. До речі, у 2023 році в аналогічному рейтингу Lexus теж посів перше місце.

2-е та 3-е місця між собою розділили Suzuki та Subaru. У них рейтинг надійності становить 93 бали. На четвертому місці Toyota. А на 5-му – CUPRA. Вони мають рейтинг надійності 91 бал.

До десятки автомобільних брендів, що випускають найнадійніші автомобілі, також увійшли KIA (89), Smart (89), Honda (89), Mitsubishi (89) та Nissan (87). Окрім того, 87 балів за надійність набрала Mazda.

Як бачимо, до ТОП-10 найбільш надійних автомобільних брендів увійшли лише два європейські автовиробники (CUPRA та Smart). Інші – азіатські автомобільні бренди. Домінують японські автомобільні бренди.

Замикає цей рейтинг Land Rover. Але його оцінка теж позитивна – 64 бали. Трохи попереду знаходяться Citroën, Peugeot і Opel.

Також за результатами опитування водіїв іспанською Організацією захисту прав споживачів стали відомі найбільш надійні моделі автомобілів, що продаються в Європі. До них увійшли такі моделі: Fiat Panda (2012-), Suzuki Ignis (2017-), Lexus NX (2014-2021), Tesla Model Y (2021-), BMW i3 (2014-2023), Ford Kuga (2019-), Mitsubishi Outlander (2013-2022), бензинові Audi A8 (2018-), VW T-Cross (2018-), Mazda CX-5 (2017-), та Suzuki S-Cross/SX4 (2013-2021), дизельні Audi Q5 (2016-) та BMW Serie 2 (2013-2021).

За результатами цього дослідження можна зробити висновок, що автомобілі з гібридною силовою установкою HEV найменше схильні до поломок. Технологія HEV означає, що батарея заряджається від ДВЗ під час руху, а не від розетки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

19 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

20 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

22 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

32 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

34 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

36 хв. ago