Categories: Авто

ТОП-10 найбільш надійних автомобільних брендів у Європі

Іспанська Організація захисту прав споживачів (OCU) провела традиційне щорічне дослідження з метою визначення найбільш надійних автомобільних брендів, присутніх у Європі. У цьому рейтингу лідирують японські автовиробники.

Рейтинг склали на підставі опитування майже 30 000 автомобілістів із 9 європейських країн. Водіїв запитували про вік автомобілів, пробіг, поломки тощо. Інформація надійшла пр 276 моделей автомобілів.

При покупці автомобіля 39% водіїв насамперед віддають перевагу його надійності. Для 16% покупців важливі розміри автомобіля та тип двигуна. Потім покупці звертають увагу на витрату палива, ціну, тип палива, дизайн, бренд.

Автовиробником, що випускає найбільш надійні автомобілі, виявився Lexus з рейтингом надійності 98 балів зі 100 можливих балів. До речі, у 2023 році в аналогічному рейтингу Lexus теж посів перше місце.

2-е та 3-е місця між собою розділили Suzuki та Subaru. У них рейтинг надійності становить 93 бали. На четвертому місці Toyota. А на 5-му – CUPRA. Вони мають рейтинг надійності 91 бал.

До десятки автомобільних брендів, що випускають найнадійніші автомобілі, також увійшли KIA (89), Smart (89), Honda (89), Mitsubishi (89) та Nissan (87). Окрім того, 87 балів за надійність набрала Mazda.

Як бачимо, до ТОП-10 найбільш надійних автомобільних брендів увійшли лише два європейські автовиробники (CUPRA та Smart). Інші – азіатські автомобільні бренди. Домінують японські автомобільні бренди.

Замикає цей рейтинг Land Rover. Але його оцінка теж позитивна – 64 бали. Трохи попереду знаходяться Citroën, Peugeot і Opel.

Також за результатами опитування водіїв іспанською Організацією захисту прав споживачів стали відомі найбільш надійні моделі автомобілів, що продаються в Європі. До них увійшли такі моделі: Fiat Panda (2012-), Suzuki Ignis (2017-), Lexus NX (2014-2021), Tesla Model Y (2021-), BMW i3 (2014-2023), Ford Kuga (2019-), Mitsubishi Outlander (2013-2022), бензинові Audi A8 (2018-), VW T-Cross (2018-), Mazda CX-5 (2017-), та Suzuki S-Cross/SX4 (2013-2021), дизельні Audi Q5 (2016-) та BMW Serie 2 (2013-2021).

За результатами цього дослідження можна зробити висновок, що автомобілі з гібридною силовою установкою HEV найменше схильні до поломок. Технологія HEV означає, що батарея заряджається від ДВЗ під час руху, а не від розетки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

2 секунди ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

12 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

21 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

30 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

39 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

52 хв. ago