Categories: Авто

General Motors показали конкурента Tesla Model Y

Новий Cadillac Optiq офіційно представлений. Електричний кросовер надходить у продаж за ціною від 33 000 до 37 250 доларів.

Його подробиці розкрили на офіційному сайті General Motors .

Електромобіль Cadillac Optiq – преміальний конкурент Tesla Model Y та молодший брат кросовера Lyriq. Для зниження собівартості випускатимуть модель у Китаї. Автомобіль традиційний для марки гранований дизайн з тоненькими діодними фарами і ліхтарями.

Габарити Cadillac Optiq 2024:

довжина – 4822 мм;

ширина – 1912 мм;

висота – 1644 мм;

колісна база – 2954 мм.

У салоні на передній панелі встановлений великий 33-дюймовий дисплей, а передні крісла розділені високою центральною консоллю. В обробці використана шкіра, а колір підсвічування можна змінювати (доступні 126 варіантів).

Комплектація Cadillac Optiq 2024 досить багата – двозонний клімат-контроль, бездротова зарядка смартфона, цифрове дзеркало, обігрів керма, підігрів та вентиляцію передніх крісел.

Топова версія отримала проекцію на лобове скло та систему напівавтономного руху Super Cruise. У всіх Cadillac Optiq 2024 є адаптивний круїз-контроль, системи автоматичного гальмування, утримання у смузі, розпізнавання знаків контролю “сліпих” зон та втоми водія.

Електрокросовер Cadillac Optiq запропонують у двох версіях. Базовий передньопривідний варіант отримав двигун на 245 л. с. і 330 Н∙м та батарею ємністю 68,4 кВт∙год. Він здатний розігнатися до 100 км/год за 7 секунд, а його максимальна швидкість обмежена на 180 км/год. Запас ходу складає 536 км.

Повнопривідна двомоторна модифікація на 286 л. та 465 Н∙м стартує до сотні за 6 с. Батарея тут більша (79,7 кВт∙год), тому й запас ходу сягає 600 км. Зарядити електромобіль Cadillac Optiq на 80% швидкої станції можна за 33 хв. У домашніх умовах заряджання займає 11-13 годин.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Вакцина проти ВІЛ: препарат уперше виробив потужні антитіла

Будь-яка вакцина вважається успішною, якщо вона виробляє антитіла в імунізованих людей. Але цього недостатньо для…

56 хв. ago

Мільярди користувачів браузера Chrome у небезпеці: як захиститися від хакерської атаки

Мільярди користувачів версії Chrome для настільних комп'ютерів опинилися під загрозою. Браузер виявився вразливим перед хакерськими…

1 годину ago

“Тільки через ТЦК”: жінок-медиків не прийматимуть на роботу без “військового квитка”

Український уряд виключив норму, згідно з якою жінки-медики або фармацевти, які не мають військово-облікових документів, могли влаштовуватися…

1 годину ago

Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Україні

Найближчим часом в Україні збережеться переважно суха та дуже тепла погода, що вже негативно позначається на…

1 годину ago

Росія може перейти у наступ на Сумщині у будь-який момент – прикордонники

Російська Федерація може розгорнути наступ у Сумській області у будь-яку хвилину. Повністю виключати військову кампанію РФ у…

2 години ago

Роботодавців зобов’язали вручати повістки та забезпечувати прибуття працівників до ТЦК

Роботодавців зобов’язали вручати повістки працівникам і забезпечити їх прибуття до ТЦК. Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від…

2 години ago