Корпорація зі США зробить Британію центром створення гіперзвукової зброї

Американський оборонний гігант Lockheed Martin заявив, що готовий обрати Велику Британію у якості місця для розробки перспективної гіперзвукової ракети. Про це повідомляє The Telegraph

Lockheed Martin вказала на Mako, як на можливий прообраз зброї майбутнього. Нагадаємо, це невелика ракета, призначена для винищувача п’ятого покоління F-35. 

Її прототип корпорація Lockheed Martin спільно з CoAspire представила на виставці Sea Air Space 2024. Ракету тоді позиціонували у якості “‎багатоцільової та ‎високоефективної‎ системи”‎, яка має “доступну ціну”‎. 

Передбачається, що співробітництво між Великою Британією і Lockheed Martin може стосуватись, зокрема, виробництва нової зброї та організації ланцюжка постачань. 

Таким чином, країни, які входять до складу AUKUS (Австралія, Велика Британія та США) розподілять зусилля щодо створення нових оборонних систем. 

Лондон хоче мати власну гіперзвукову ракету

Нагадаємо, у квітні стало відомо, що британці планують розгорнути власну гіперзвукову ракету до 2030-го.

Лондон хоче мати зброю, яка здатна розвивати швидкість понад 5 махів, адже уряд прагне випередити можливих конкурентів на геополітичній арені, зокрема, Китай і Росію.

Як наполягали у британському міністерстві оборони, така зброя повинна бути спроектована та побудована повністю у Британії. 

Проект розглядають у якості одного з напрямків запланованого збільшення оборонного бюджету розміром 75 млрд фунтів стерлінгів впродовж наступних шести років.

Ольга Степанова

Recent Posts

Генерал США Ходжес розповів, хто скине Путіна з престолу

Олігархи, які знаходяться у найближчому оточенні президента РФ Володимира Путіна, можуть почати протидіяти йому та…

11 хв. ago

Якщо в бригаді безлад, то в них і грошей немає: боєць з 3-ї ОШБр про скарги на недоплати

Ветеран російсько-української війни Роман з Третьої штурмової бригади прокоментував проблему зі скаргами від деяких бійців на недоплати…

18 хв. ago

Просив мобілізувати до ЗСУ: в Тернополі п’яний чоловік “штурмував” ТЦК

У Тернополі нетверезий чоловік, який має відстрочку від служби, намагався "штурмувати" територіальний центр комплектування (ТЦК) та вимагав,…

30 хв. ago

У Китаї виявили новий вірус, який вражає мозок

Вчені виявили в Китаї новий вірус, що передається кліщами, який може заражати людей. У деяких випадках він…

39 хв. ago

“Повинні рости у ненависті”: український політик закликав заборонити дітям виїзд із країни

Виїзд за кордон українських дітей треба заборонити. Вони не повинні чути польську чи німецьку мови,…

59 хв. ago

Україна посіла сьоме місце в медальному заліку Паралімпіади-2024

У неділю, 8 вересня, збірна України завершила виступи на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі. За 11 змагальних днів у столиці Франції наші паралімпійці завоювали 82 медалі: 22 золоті, 28 срібних та…

1 годину ago