Американський бомбардувальник нового покоління сфотографували в повітрі

Стратегічний бомбардувальник B-21 Raider сфотографували в небі під час випробувань. І хоча фото літака ми могли бачити й раніше, цей знімок представляє особливий інтерес, адже дозволяє оцінити деякі конструктивні особливості бомбардувальника, повідомляє The War Zone

Ключовою особливістю, про яку до цього не було відомо, є глибоке розширення вздовж корпусу. Окрім цього, тепер можна краще оцінити дизайн бокових вікон у кабіні літака. 

Як можна бачити, передні вікна B-21 дають досить обмежений огляд. На знімку добре видно проріз катапультного крісла над кабіною, а також отвір для дозаправки.

Повітрозабірники бомбардувальника практично зливаються з фюзеляжем, що ще раз підкреслює намагання конструкторів створити максимально малопомітний літак. Останнє суттєво підвішує живучість Raider у гіпотетичних конфліктах майбутнього. 

B-21 Raider – довідка

Льотні випробування B-21 почали у листопаді минулого року. Передбачається, що літак, створений на основі передових технологій буде здатний нести як звичайні боєприпаси, так і ядерну зброю. 

Особливий акцент при розробці було зроблено на дальності бомбардувальника, проте його детальні характеристики тримають у секреті. 

Однією з найбільш цікавих особливостей B-21 називають потенційну можливість нести ракети класу “повітря – повітря”, які дозволять йому захищатись від ворожих винищувачів. 

Відомо, що Повітряні сили США розраховують отримати не менше 100 B-21 для заміни парку стратегічних бомбардувальників B-1 Lancer та B-2 Spirit.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стефанчук анонсував у Раді кадрові питання: хоче повноцінних міністрів, а не тимчасових

На одному з найближчих пленарних засідань парламент може призначити нових посадовців на актуальні вакансії у…

2 хв. ago

Зеленський хоче домовитися про мир з РФ по моделі “зернового коридору”

Війну в Україні не вирішить ідея, яка полягає у тому, щоб вона віддала свої території…

4 хв. ago

Затримали авто і “впаяли” штраф на 34 тисячі: в Україні водій поплатився за популярне порушення

На Чернігівщині інспектори зупинили вантажівку, яка значно перевищувала допустимі вагові норми. Водій поплатився за це чималим…

6 хв. ago

Чому поліція вирішила відновити справу про смерть Меттью Перрі

Кілька місяців тому з'явилася інформація, що розслідування смерті Меттью Перрі відновлюється через пів року (нагадаємо, актора не…

10 хв. ago

Деякі чоловіки повинні повторно пройти ВЛК у липні: хто та чому

Чоловіки, яким встановлено інвалідність, повинні оновити свої військово-облікові дані. Проте це не потрібно робити в…

13 хв. ago

Україна поб’є рекорд погоди по Європі – прогноз синоптиків на 1 липня

У понеділок, 1 липня, в Україні буде невелика хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що в цей…

15 хв. ago