Україна може запустити виробництво Patriot? Гучна заява посла Маркарової

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону.

«Така задача у нас стоїть і від президента, і від міністра оборони. Переговори ці ведуться досить предметно з моменту останнього візиту президента в США, після цього наші компанії зустрічалися. Це вже дуже предметна робота», – підкреслила вона.

Маркарова повідомила, що між візитами відбулося два засідання бізнесів, українських і американських (Patriot – це декілька компаній, які виробляють різні частини комплексу). За її словами, йдеться про виробництво Україною, як мінімум, значної частини складових, а як максимум – завершеного продукту.

Пані посол зауважила, що наразі не може назвати якихось чітких рамок, але запевнила, що зі свого боку Україна намагається прискорити процес.

«Це абсолютно реально. Є багато компаній, я зараз говорю не про Patriot, а про інші спроможності, які вже розпочали будівництво чи спільні проекти з українськими компаніями вдома. Ми будемо активно працювати, щоб це стосувалося всіх спроможностей, включно з такими складними як Patriot», – зазначила вона.

Нагадаємо, Європейський Союз може викупити системи Patriot у країн, які їх мають, але не хочуть передавати Україні.

Раніше повідомлялося, що Україна веде активні переговори із союзниками про отримання двох батарей системи протиповітряної оборони Patriot та однієї SAMP/T.

Також Україна знайшла сто вільних систем протиповітряної оборони Patriot у світі. Однак сподівається якнайшвидше домовитись про постачання семи додаткових батарей Patriot.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шахраї обдурили Apple, замінивши 6000 підроблених iPhone на оригінальні

Цього тижня Міністерство юстиції США оголосило вирок двом шахраям, які зуміли провернути велику аферу з…

2 хв. ago

В одній із областей розпочнуть масову перевірку рішень ВЛК та МСЕК

На Волині розпочнуть масштабну перевірку рішень медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та військово-лікарських комісій (ВЛК). Про…

9 хв. ago

“Франція нічого не постачає”: Макрон закликав не давати зброї Ізраїлю

Президент Франції Еммануель Макрон закликав припинити поставки зброї Ізраїлю, щоб він не міг використовувати цю військову допомогу…

18 хв. ago

Новий контрнаступ України: коли і якими силами він розпочнеться — The Times

Україна отримає можливість розпочати новий масштабний контрнаступ наступного 2025 року з новою технікою, яку вона…

27 хв. ago

У Києві пролунали вибухи: що відомо

У Києві близько 22:30 в суботу, 5 жовтня, пролунали вибухи. Міський голова Віталій Кличко повідомив, що в столиці…

35 хв. ago

Фіцо хоче вмовити Україну продовжувати транзит російського газу у 2025 році

На початку 2025 року можуть виникнути проблеми з поставками нафти і газу через Україну до…

39 хв. ago