План США збільшити виробництва ракет для Patriot у Японії провалився – Reuters

Агенція Reuters заявила, що США планували збільшити виробництво ракет для систем ППО Patriot на японських заводах, але цей план провалився. Причина – бракує важливих деталей, які виготовляє Boeing. Ракети потрібні як Сполученим Штатам, так і Україні. Але потрібної кількості, ймовірно, доведеться чекати чотири роки. Або – будувати в Японії новий завод. 

У Reuters кажуть, що отримали цю інформацію відразу з чотирьох різних джерел. Офіційного коментаря на цю тему наразі немає. 

У Пентагоні розраховували, що допомогти виготовити більше ракет може японська промислова компанія Mitsubishi Heavy Industries. І вона вже виготовляє близько 30 ракет щороку і може збільшити цю цифру до 60. Але розширення саме стосовно цих ракет в Японії неможливе без додаткового постачання систем самонаведення ракет, які скеровують їх на останніх етапах польоту. І ось на цьому етапі виникла проблема. 

“Дається взнаки дефіцит критично важливого компонента, який виробляє компанія Boeing. Минулого року Boeing почала розширювати свій завод в США, щоб збільшити виробництво на 30%, хоча додаткові лінії запрацюють аж через чотири роки”, – пише видання. 

Журналісти кажуть, що звертались до представника Boeing за коментарем, але той переадресував питання до компанії-підрядника Lockheed Martin. Там заявили, що збільшують виробництво перехоплювачів у США з 500 до 650. Але на таку кількість мають вийти до 2027 року. Кожен компонент коштує близько 4 млн доларів.

“Це означає, що Mitsubishi Heavy Industries або Сполученим Штатам доведеться знайти гроші на будівництво нового заводу з виробництва PAC-3, що може коштувати десятки мільйонів доларів, а то й більше”, – повідомило Reuters джерело в японському уряді.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

19 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

20 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

22 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

32 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

34 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

36 хв. ago