План США збільшити виробництва ракет для Patriot у Японії провалився – Reuters

Агенція Reuters заявила, що США планували збільшити виробництво ракет для систем ППО Patriot на японських заводах, але цей план провалився. Причина – бракує важливих деталей, які виготовляє Boeing. Ракети потрібні як Сполученим Штатам, так і Україні. Але потрібної кількості, ймовірно, доведеться чекати чотири роки. Або – будувати в Японії новий завод. 

У Reuters кажуть, що отримали цю інформацію відразу з чотирьох різних джерел. Офіційного коментаря на цю тему наразі немає. 

У Пентагоні розраховували, що допомогти виготовити більше ракет може японська промислова компанія Mitsubishi Heavy Industries. І вона вже виготовляє близько 30 ракет щороку і може збільшити цю цифру до 60. Але розширення саме стосовно цих ракет в Японії неможливе без додаткового постачання систем самонаведення ракет, які скеровують їх на останніх етапах польоту. І ось на цьому етапі виникла проблема. 

“Дається взнаки дефіцит критично важливого компонента, який виробляє компанія Boeing. Минулого року Boeing почала розширювати свій завод в США, щоб збільшити виробництво на 30%, хоча додаткові лінії запрацюють аж через чотири роки”, – пише видання. 

Журналісти кажуть, що звертались до представника Boeing за коментарем, але той переадресував питання до компанії-підрядника Lockheed Martin. Там заявили, що збільшують виробництво перехоплювачів у США з 500 до 650. Але на таку кількість мають вийти до 2027 року. Кожен компонент коштує близько 4 млн доларів.

“Це означає, що Mitsubishi Heavy Industries або Сполученим Штатам доведеться знайти гроші на будівництво нового заводу з виробництва PAC-3, що може коштувати десятки мільйонів доларів, а то й більше”, – повідомило Reuters джерело в японському уряді.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Згадаймо королеву”: де і від чого померла Єлизавета II рівно два роки тому

Королева Єлизавета II була довгоправлячим і найстарішим монархом в історії Великої Британії, і навіть найстарішою…

20 секунд ago

Генерал США Ходжес розповів, хто скине Путіна з престолу

Олігархи, які знаходяться у найближчому оточенні президента РФ Володимира Путіна, можуть почати протидіяти йому та…

12 хв. ago

Якщо в бригаді безлад, то в них і грошей немає: боєць з 3-ї ОШБр про скарги на недоплати

Ветеран російсько-української війни Роман з Третьої штурмової бригади прокоментував проблему зі скаргами від деяких бійців на недоплати…

19 хв. ago

Просив мобілізувати до ЗСУ: в Тернополі п’яний чоловік “штурмував” ТЦК

У Тернополі нетверезий чоловік, який має відстрочку від служби, намагався "штурмувати" територіальний центр комплектування (ТЦК) та вимагав,…

31 хв. ago

У Китаї виявили новий вірус, який вражає мозок

Вчені виявили в Китаї новий вірус, що передається кліщами, який може заражати людей. У деяких випадках він…

40 хв. ago

“Повинні рости у ненависті”: український політик закликав заборонити дітям виїзд із країни

Виїзд за кордон українських дітей треба заборонити. Вони не повинні чути польську чи німецьку мови,…

1 годину ago