“Сталевий купол”: Туреччина успішно випробувала новітню систему ППО SIPER-2. Відео

Туреччина успішно випробувала новітню систему протиповітряної та протиракетної оборони далекого радіусу дії SIPER-2, відому, як “Сталевий купол”. Вона захищає на великій висоті та відстані, й може знищувати крилаті ракети, літаки, безпілотники та інші повітряні загрози.

Офіційне введення в експлуатацію SIPER-2 заплановано до кінця 2024 року. Про це повідомило видання Anadolu Ajansı.

Новітню систему ППО SIPER-2 розробляли турецькі компанії Aselsan, Roketsan і Tübitak SAGE. Система складається з кількох компонентів, включаючи зенітно-ракетний комплекс Sungur, систему ППО дальнього радіусу дії SIPER та лазерну установку.

Згідно з заявою Управління оборонної промисловості Туреччини, можливості системи були перевірені за допомогою центру управління вогнем, каналу передачі даних, системи запуску ракет та ракети SİPER Product-2 під час вогневих випробувань, проведених 12 вересня у випробувальному центрі Синоп за участю представників Управління та збройних сил.

“Ми будемо використовувати дані, зібрані під час випробувань, у дослідженнях щодо розвитку проєкту”, – зазначив директор оборонної промисловості Туреччини, Халюк Гергюн.

Він підкреслив, що система SIPER забезпечує ефективний захист на великій відстані і висоті, що сприяє досягненню мети з повного незалежного захисту кордонів країни.

За його словами, система SİPER буде здатна вражати повітряні цілі, такі як винищувачі, крилаті ракети та боєприпаси класу “повітря-поверхня”, а на пізніших етапах будуть проведені дослідження для отримання можливості вражати балістичні ракети.

Система ППО SİPER включає планування та координацію протиповітряної оборони, управління та розподіл інформації в рамках командування та управління, формування єдиної повітряної картини.

Турецький “Сталевий купол” оснащено сучасною системою ідентифікації цілей “свій-чужий”, система має можливість одночасного запуску ракет з восьми пускових установок, кожна з яких вміщує по шість ракет.

Коломієць Надія

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago