Гіперзвукові перегони: Британія прискорює амбітну ракетну програму HTCDF (відео)

Велика Британія має намір посилити свої зусилля у створенні новітнього озброєння, щоб наздогнати провідні країни, такі як США, Китай і Росія. Одним із ключових напрямів є прискорення реалізації програми з розробки гіперзвукової ракети під назвою Hypersonic Technologies and Capability Development Framework (HTCDF). Подробиці повідомили оглядачі UK Defence Journal.

У матеріалі йдеться, що Велика Британія ставить амбітну мету впровадити в експлуатацію нове озброєння до 2030 року. Для цього було створено програмну групу під назвою Team Hypersonics, яка відповідає за розвиток гіперзвукового потенціалу країни. До групи належать представники оборонного відомства, оборонно-промислового комплексу та вчених.

Основним напрямом розробки є програма Hypersonic Technologies and Capability Development Framework (HTCDF). Це поетапна розробка гіперзвукової ракети, на яку виділено 1 млрд фунтів стерлінгів (близько 1,29 млрд доларів). У проєкті беруть участь 90 учасників, включно з оборонними підрядниками, підприємствами та академічними установами.

Технічні характеристики та випробування

Нова гіперзвукова ракета матиме швидкість понад 5 Маха, що дасть їй змогу ухилятися від сучасних систем ППО завдяки своїй швидкості та маневреності. Ця розробка вважається вкрай важливою для підтримки стратегічного стримування Великої Британії в умовах всебільшої конкуренції у сфері глобальної безпеки.

Через чутливість програми в оборонному відомстві Великої Британії не розголошують подробиць стосовно проєкту. Невідомо, яку пускову платформу використовуватимуть для гіперзвукової ракети, але розглядаються варіанти запуску з наземної системи, винищувачів або кораблів.

“Завдяки цим допоміжним засобам тривають випробування найважливіших технологій ракетних підсистем, розроблених і виготовлених суверенною державою, включно з новою гіперзвуковою руховою установкою”, — сказав міністр Вернон Коукер.

Наразі тривають випробування низки ключових технологій для нової гіперзвукової ракети, включно з двигуном.

Ольга Степанова

Recent Posts

Хакери зламали криптобіржу BingX: з гаманців користувачів вивели крипту на $43 млн

Сінгапурська криптовалютна біржа BingX стала жертвою масштабної хакерської атаки. Злодії викрали криптовалюту на суму 43 мільйони доларів.…

2 хв. ago

Сталлоне купує розкішний маєток для своїх доньок майже за $25 млн (фото)

78-річний голлівудський актор Сильвестр Сталлоне вирішив зробити розкішний подарунок для трьох своїх доньок — Софії,…

9 хв. ago

Підвищення податків в Україні: хто і скільки платитиме з 1 жовтня

З 1 жовтня в Україні, ймовірно, збільшать податки. Відповідний законопроєкт може бути ухвалено в середині жовтня,…

18 хв. ago

На вихідних Україну несподівано розігріє до +27° (карта)

Вихідні в Україні будуть сухі та теплі. Опадів протягом 21 та 22 вересня не очікується.…

27 хв. ago

Бюджетна закуска із оселедця за 10 хвилин: сподобається всім

Оселедець – дуже смачна та бюджетна риба, яку можна їсти у маринованому вигляді, а також готувати…

35 хв. ago

Науковці визначили, скільки м’яса треба їсти на день і на тиждень: про це мало хто знає

Дослідження вчених показали, що м’ясо обов’язково треба включати до свого щоденного раціону. Якщо ви хочете…

44 хв. ago